Geen Spanje of Italië, maar nieuw Engels avontuur voor Wilshere

Reacties

Jack Wilshere is niet langer clubloos. Het voormalige toptalent van Arsenal, inmiddels 29 jaar, heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij AFC Bournemouth.

Geen Spanje of Italië, maar nieuw Engels avontuur voor Wilshere
© Pro Shots

'Ik denk dat ik iets nieuws wil proberen', zei Wilshere nog voordat hij zijn conditie op peil ging houden bij AFC Bournemouth. 'Iets dat nog niet veel Engelse spelers hebben gedaan. Misschien La Liga, maar Italië lijkt me ook wel wat. Ik neem de tijd om een goede keuze te maken.' Het wordt desondanks gewoon een nieuw avontuur bij de club waar hij in het seizoen 2016/17 al op huurbasis voor uit kwam: AFC Bournemouth, de huidige nummer drie van het Championship. Bij die club trainde Wilshere al een tijdje mee.

'Het voelt geweldig om terug te zijn en ik kan niet wachten om hier weer te beginnen. Vanaf de minuut dat ik hier binnenkwam drie weken geleden voelde het meteen heel natuurlijk en alsof ik nooit weg ben geweest. Ik ken nog veel spelers en leden van de technische staf en ik ben erg blij met de manier waarop ze me ontvangen hebben. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop ze hier proberen terug naar de Premier League te komen.' Dat laatste is dan ook direct de ambitie van Wilshere: 'We hebben dezelfde ambities en ik kijk ernaar uit om de club te helpen die ambitie te bereiken.'

Wilshere speelde eerder voor Arsenal, Bolton Wanderers, AFC Bournemouth (waar hij al tot 27 Premier League-optredens kwam) en West Ham United. Sinds zijn vertrek in oktober bij laatstgenoemde club was de 34-voudig Engels international clubloos. 

Spelersprofiel

J. Wilshere


Geboortedatum:
1 januari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Stevenage
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Arsenal FC Under 18 Academy
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.