Geen promotie naar en degradatie uit Jupiler League

Reacties

De voetbalpiramide in Nederland wordt aangepast. Tijdens de buitengewone bondsvergadering van de KNVB hebben vertegenwoordigers van amateurvoetbal en betaald voetbal maandag besloten terug naar de tekentafel te gaan. Er is overeenstemming bereikt over het te volgen traject naar vernieuwing van de voetbalpiramide. Er is al besloten dat er geen promotie naar en degradatie uit Jupiler League zal zijn.

Geen promotie naar en degradatie uit Jupiler League

'Het is goed dat er nu een duidelijk traject ligt waarin iedereen zich kan vinden', reageert KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag. 'We moeten er samen uitkomen en daarom samen terug naar de tekentafel. Daar zullen we ons gemeenschappelijke doel moeten herbevestigen en samen moeten kijken hoe en waarmee we dat gaan realiseren. Dat vraagt van iedereen een open en coöperatieve opstelling. Geen loopgravendiscussie, maar een open dialoog. Geen vooringenomen stellingen, maar zonder randvoorwaarden het gesprek aangaan. Goed te zien dat alle partijen hier ook voor open staan.'

Veel piramideafspraken stonden onder druk. In een eerder stadium was al besloten geen extra beloftenteams in te laten stromen, maar ook voor de verplichte promotie en de licentie-eisen bleek er onvoldoende draagvlak. Twee verkenners gaan nu alle wensen voor een vernieuwde voetbalpiramide in kaart brengen. Het is de bedoeling dat het hele traject eind maart 2018 is afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.