Geen privileges: Simeone blijft peperdure João Félix maar wisselen

Atlético Madrid verloor Antoine Griezmann afgelopen zomer aan Barcelona en betaalde liefst 126 miljoen euro aan Benfica voor diens opvolger. João Félix krijgt ondanks deze enorme transfersom geen voorkeursbehandeling: ook vrijdagavond maakte hij de negentig minuten weer niet vol.

De twintigjarige Félix begon tegen Real Mallorca (3-0 zege) in de basis, maar werd tien minuten in de tweede helft vervangen door Ángel Correa. Félix heeft nu 21 keer mogen beginnen bij een competitiewedstrijd van Atlético en werd in liefst achttien van die duels vroegtijdig naar de kant gehaald. Daarbij moet wel worden gezegd dat Félix in een aantal van deze wedstrijden pas vlak voor tijd gewisseld werd.

Na de coronabreak is van dat laatste geen sprake. Félix miste het 1-1 gelijkspel met Athletic Bilbao vanwege een schorsing en blonk in de wedstrijd hierna uit met twee goals tegen Osasuna (0-5 zege). Simeone haalde zijn wonderkind toen twintig minuten voor tijd naar de kant en liet Félix in de wedstrijden die volgden nooit langer meedoen. Tegen Levante en Barcelona begon hij op de bank en moest de Portugees het doen met een invalbeurt.

Het moge duidelijk zijn: er bestaan geen privileges voor de man van 126 miljoen. Simeone heeft wel het maximale vertrouwen in Félix, zo benadrukte de coach na de zege van vrijdagavond. 'We hebben hem nodig', werd de coach geciteerd. 'Maar we richten ons op wat het beste is voor de club, we kijken niet naar individuen. João speelde nu geen goede wedstrijd en hij begreep dat het team een speler met andere kwaliteiten nodig had.'

In 34 wedstrijden voor Atlético (alle competities) heeft Félix tot dusver acht keer gescoord en drie assists afgeleverd. 'Ik probeer jonge spelers die naar ons komen altijd duidelijk te maken dat we een sterk team hebben en dat we gewoon wedstrijden moeten winnen', vervolgde Simeone. 'Ik ben altijd op zoek naar het team dat de grootste kans maakt om te winnen. We hebben geen afspraken met een bepaalde speler, het gaat hier om het team. Dat begrijpt João ook heel goed.'

Verdediging
Atlético staat onder Simeone bekend om het uitstekende verdedigingswerk en hield het ook tegen Mallorca achterin weer dicht. Voor de hoofdstedelingen betekende dit de vijftiende clean sheet van het seizoen. Onder Simeone heeft Atlético dit fraaie aantal altijd weten te bereiken.