Geen degradatiezorgen bij Go Ahead meer na zege op Yilmaz-loos Fortuna

Reacties

Go Ahead Eagles heeft verder afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg uit Deventer won van concurrent Fortuna Sittard en staat nu acht punten voor op nummer zestien Excelsior.

Geen degradatiezorgen bij Go Ahead meer na zege op Yilmaz-loos Fortuna
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De meegereisde uitfans van Fortuna Sittard werden verrast toen ze hun spelers uit de spelerstunnel zagen komen. Hun topscorer Burak Yilmaz was opnieuw afwezig bij Fortuna Sittard. De vorige keer was hij nog ziek, maar ditmaal lagen er andere motieven aan ten grondslag. Trainer Julio Velázquez had hem om 'technische redenen' buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Ook zonder Yilmaz kreeg Fortuna de nodige kansen, maar die gingen er niet is. Go Ahead en Fortuna waren aan elkaar gewaagd, maar na een ruim kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Er ontvouwde zich een chaotische situatie na een corner van Go Ahead, waarna Willum Willumsson het laatste zetje gaf. De VAR moest vervolgens diverse momenten even terugkijken, maar concludeerde dat alles correct was verlopen.

Door zijn treffer staat de IJslander nu op zeven goals en twee assists dit seizoen. Go Ahead maakte tegen het einde ook nog een tweede treffer. De Belgische middenvelder Xander Blomme was als invaller binnen de lijnen gekomen. Hij ontving de bal van spits Isac Lidberg op de rand van het zestienmetergebied. Hij schoot hoog raak in de korte bovenhoek. Daarmee maakte hij zijn eerste treffer in het shirt van Go Ahead.

De zege brengt de ploeg van René Hake weer een stapje dichter bij handhaving. Na de overwinning op RKC Waalwijk van woensdag kon Go Ahead al niet meer direct degraderen en ook de nacompetitieplek raakt steeds verder uit zicht. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat naar nummer zestien nu acht punten. Over twee weken staat een thuisduel met FC Groningen op het programma. Fortuna staat vier punten boven de streep.

De rapportcijfers:

Go Ahead Eagles Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.