Diepere financiële problemen voor Fortuna Sittard

Reacties

Vorige week betaalde Fortuna Sittard de salarissen te laat. Sterspeler Burak Yilmaz suggereerde zelfs een vertrek, maar keerde toch weer terug op het trainingsveld. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de financiële situatie van de Limburgers vragen opriep.

Diepere financiële problemen voor Fortuna Sittard
© Pro Shots

Zo publiceerde de KNVB onlangs dat de club in december is beboet met twintigduizend euro, omdat 'wezenlijke wijzigingen in de financiële positie' niet zijn gemeld aan de bond. Fortuna wil desgevraagd niet toelichten waar de KNVB op doelt.

De club scoort ook al vier jaar op rij dramatisch bij de licentiecommissie. Eens per seizoen wordt de situatie van alle clubs beoordeeld. De afgelopen twee seizoenen behaalde Fortuna zelfs maar één van de veertig te behalen punten.

Clubs die minder dan zestien punten halen, komen normaal gesproken onder curatele en lopen het risico op punten in mindering. Door de coronacrisis zijn de sancties echter nog tot medio 2023 bevroren. Fortuna deed vorige week luchtig over de wat latere loonbetaling, maar de KNVB-score en de boete van twintigduizend euro wijzen op diepere financiële problemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.