Gedegradeerd Achilles en KNVB dinsdag om tafel

Reacties

Na de degradatie uit de Jupiler League zit Achilles '29 nog met de nodige vragen. Dinsdag schuift een delegatie van de KNVB aan in Groesbeek. Belangrijkste gespreksonderwerpen zijn nu wat er gebeurt met het spoedappel én de gemaakte kosten.

Gedegradeerd Achilles en KNVB dinsdag om tafel

Vrijdagavond tegen een uur of tien was het allemaal afgelopen. Na de nederlaag tegen Jong PSV (5-1) had niemand in Groesbeek het meer over de drie punten aftrek die de licentiecommissie van de KNVB had opgelegd of over mogelijke beroepszaken. Achilles '29 was op eigen kracht gedegradeerd, geen hoger beroep kon de club nog helpen. Een week lang ging het over licentievoorwaarden, Braziliaanse banken en ongepaste straffen. Nu restte berusting. Achilles wacht nu weer de Groesbeekse burenruzie met De Treffers.

Daarmee is de soap echter nog niet definitief ten einde. Dinsdag zit een delegatie van de KNVB met Achilles om tafel. Volgens voorzitter Harrie Derks was dat gesprek eerder al gepland, al komt het de Groesbekers in deze fase niet slecht uit. Er liggen nogal wat dossiers op tafel.

Zo heeft de club een spoedappel aangevraagd tegen de uitspraak van de beroepsrechter. De Groesbekers waren het niet eens met het momentum waarop de beroepszaak diende. Inzet was om de drie punten in mindering, die de licentiecommissie van de KNVB had opgelegd, over het seizoen heen te tillen. Nu Achilles zelf de laatste strohalm niet heeft gepakt, maakt de strafmaat niet meer uit. Het spoedappel lijkt zinloos.

'We gaan de komende tijd kijken wat we gaan doen. Wat zinvol is en wat we nog te winnen hebben', aldus Derks. 'We gaan het gesprek morgen open in. Er valt nog genoeg te bespreken. Het zal vooral een juridische insteek hebben.'

En financieel. Achilles heeft naar eigen zeggen de nodige kosten gemaakt om in de Jupiler League uit te kunnen komen. Zo is de stichting omgebouwd tot een bv en heeft de jeugdopleiding de status van RJO betaald voetbal. Daar is behoorlijk wat geld in gaan zitten.

Bovendien is het nog altijd onduidelijk of Achilles kan rekenen op een vangnet. Clubs die uit de Eredivisie degraderen, hebben recht op een solidariteitsbijdrage. In de Jupiler League bestaat dat nog niet. 'FC Oss kreeg, toen het degradeerde, drie ton van de KNVB', rekent Derks voor. 'Maar daar praten we ook volgende week over met de Coöperatie Eerste Divisie (CED).'

Vijfklapper Jong PSV maakt degradatie Achilles '29 definitief
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.