Trainer Achilles schiet uit zijn slof na degradatie

Reacties

Achilles '29-trainer Eric Meijers liet zijn emoties de vrije loop na de degradatie met zijn club. Een regionale krant moest het in de catacomben ontgelden, waarna Meijers tekst en uitleg gaf over zijn woede-uitbarsting.

Trainer Achilles schiet uit zijn slof na degradatie

Een interview met Jong PSV-speler Albert Gudmundsson werd onderbroken door de uitbarsting van Meijers. 'We zijn vanaf dag één achtervolgd door de plaatselijke krant', doelt de gedegradeerde trainer op De Gelderlander. Meijers bestempelde het medium herhaaldelijk als een 'kutkrant'. 'Dat kwam er net even uit. We hebben er totaal geen enkele positieve noot van ontvangen, ook niet in de tweede helft van het seizoen. Het zat me het hele seizoen al dwars. Ik heb dat misschien op een verkeerde manier duidelijk gemaakt, maar ik ben het nu wel kwijt.'

Achilles degradeerde vrijdagavond na een nederlaag tegen Jong PSV (1-5). Handhaving kwam nog dichtbij nadat de semiprofs een eindspurt inzetten na de winterstop. 'We zijn vanaf dag één negatief benaderd door De Gelderlander. Dat heeft zich elke week ontwikkeld', stelde Meijers, die wel realistisch bleef over het seizoen van zijn club, tegen FOX Sports.

'We zijn niet vandaag gedegradeerd. We hebben een belabberde eerste helft van het seizoen gedraaid. Na de winterstop hebben we het heel goed gedaan. Ik kan de groep ook niets verwijten. We zitten vanaf dag één in een achtbaan, daar zijn we nu uitgevallen. Het is zuur, maar aan de andere kant verdient de groep na de winterstop een groot compliment. We hebben na de winterstop goed gepresteerd, maar het is niet goed genoeg om in deze klasse te blijven. Dan moeten we onze meerdere erkennen.'

Achilles debuteerde in het seizoen 2013/14 in de Jupiler League, maar zal volgend seizoen in de Tweede Divisie weer moeten vechten voor een plek in het betaalde voetbal. De degradant ligt nog in de clinch met de tuchtcommissie van de KNVB. Achilles voldeed niet aan de licentie-eisen, waardoor de ploeg drie punten in mindering kreeg. Na een verloren kort geding gaat de hekkensluiter van de Jupiler League opnieuw de strijd aan met de commissie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.