Fatale nederlaag Achilles maakt KNVB-strijd onnodig

Reacties

Na vier seizoenen is het profavontuur van Achilles '29 voorbij. In 2013 durfden de Groesbekers als amateurploeg de Jupiler League in te stappen, maar na een nederlaag tegen Jong PSV in de laatste speelronde valt het doek voor Achilles. Het werd vrijdagavond 1-5 op sportpark De Heikant. Achilles had een overwinning nodig voor een kans op lijfsbehoud.

Fatale nederlaag Achilles maakt KNVB-strijd onnodig

Voorafgaande aan de cruciale wedstrijd toonde Achilles zich uiterst strijdvaardig. Niet alleen richting het duel, maar ook in gevecht met de tuchtcommissie. Achilles haalde gestelde licentie-eisen niet, waarna de semiprofs een straf van drie punten in mindering kregen. Dit betekende formele degradatie, alhoewel de ploeg uit Groesbeek een kort geding aanspande.

Het proces tegen de punten in mindering zorgde voor hoop in de harten van Achilles-supporters, maar op het veld lukte het de spelers niet om deze emotie om te zetten in goed voetbal. De talenten van PSV overklasten de hekkensluiter van de Jupiler League, binnen een half uur stond het 0-3. Nadat in het eerste kwartier beide ploegen een grote kans kregen, maakte clubtopscorer Albert Gudmundsson de eerste treffer van de avond. Na een slechte uittrap van Robbert te Loeke profiteerde de Scandinaviër door zijn zeventiende doelpunt van het seizoen binnen te schieten.

Twintig minuten later hadden Joël Piroe en wederom Gudmundsson de laatste hoop van Achilles aan diggelen geschoten. Piroe maakte van dichtbij de 0-2, terwijl de IJslander na een sublieme pass van achteruit beheerst afrondde voor de derde treffer van de avond. Vlak voor rust maakte Antonio Stankov nog de 1-3, maar het benodigde wonder bleef uit. In de tweede helft vocht Achilles voor wat het waard was, maar Kenneth Paal deelde een kwartier voor tijd de genadeklap uit: 1-4. Vlak voor tijd strooide Justin Lonwijk nog zout in de wonden, hij maakte er 1-5 van.

Door de nederlaag degradeert Achilles weer naar het amateurvoetbal. In het nieuwe seizoen komt de ploeg uit in de Tweede Divisie. FC Dordrecht blijft door het resultaat in Groesbeek ook volgend seizoen actief in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.