Gattuso wil Milan resetten in derby: 'Net zo belangrijk als een WK-finale'

Reacties

AC Milan-coach Gennaro Gattuso hecht veel waarde aan de Derby della Madonnina van woensdagavond. AC Milan en Internazionale ontmoeten elkaar in de Coppa Italia en tijdens de Milanese tweestrijd wil de temperamentvolle trainer het tij van de laatste weken keren.

Gattuso wil Milan resetten in derby: 'Net zo belangrijk als een WK-finale'

Sinds zijn aanstelling boekte Gattuso allerminst goede resultaten met zijn ploeg. Tijdens zijn debuut speelde Milan gelijk tegen promovendus Benevento (2-2), dat daarvoor nog niet won, en in de Europa League was NK Rijeka uit Kroatië te sterk (2-0). Na overwinningen tegen Bologna (2-1) in de Serie A en Hellas Verona (3-0) in de beker, was laatstgenoemde club in de competitie met gelijke cijfers te sterk voor de gevallen grootmacht. Ook Atalanta Bergamo won afgelopen weekend – nota bene ín San Siro – met 0-2.

Woensdag wacht de grootste wedstrijd sinds Gattuso's aantreden en hij wil dat zijn spelers álles geven. 'Dit is zoals een WK-finale voor ons. Niemand verwachtte zoveel moeilijkheden - ik dacht zelf ook dat we het negativisme sneller achter ons konden laten - maar de derby kan ons seizoen veranderen. Zowel mentaal als prestatief.'

Mooi voetbal is tijdens de derby niet van toepassing, vindt Gattuso. 'Het is nutteloos. We hebben vastberadenheid, honger en betrokkenheid nodig. We moeten allemaal meer geven en de reset-knop voor deze belangrijke wedstrijd indrukken. Het is fundamenteel onze fans sensatie te bieden.'

Donnarumma 
Milan moet het in de derby stellen zonder doelman Gianluigi Donnarumma vanwege een spierblessure in zijn linkerdij. Smaakmaker Suso mist sowieso de bekerwedstrijd tegen Inter. Gattuso baalt ervan. 'Hij is cruciaal voor ons', stelt de Italiaan. AC Milan – Internazionale begint woensdagavond om 20.45 uur. De winnaar gaat door naar de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.