Druk op Gattuso neemt toe: 'Ik ben het laatste probleem van Milan'

Reacties

Gennaro Gattuso kreeg zaterdagavond opnieuw een tik te verwerken als hoofdtrainer van AC Milan. In eigen huis gingen de Rossoneri onderuit tegen Atalanta Bergamo (0-2), maar volgens de voormalig mannetjesputter is hij zeker niet het probleem van de club.

Druk op Gattuso neemt toe: 'Ik ben het laatste probleem van Milan'

Door de nederlaag is Milan terug te vinden in het rechterrijtje van de Serie A. Sinds de oud-speler van de Milanezen het stokje overnam van Vincenzo Montella werd er in de competitie alleen gewonnen van Bologna. Volgens berichten in Italië neemt de druk op de Gattuso dan ook toe. Volgens Corriere dello Sport moeten er resultaten worden geboekt tegen Internazionale (Coppa Italia) en Fiorentina (Serie A).

'Vandaag ben ik de trainer van AC Milan, maar ik ben het laatste probleem van de club', sprak Gattuso tegenover Mediaset Premium. 'Het gaat niet alleen om fitheid, maar vooral het mentale aspect komt om de hoek kijken. Als ik had gedacht dat ik het probleem was, dan zou ik onmiddellijk ontslag nemen. Ook als ik zou denken dat de spelers niet achter me staan, was ik al weggeweest. Dat is niet het geval.'

'Het ontbreekt aan inzet, honger en de absolute wil om te winnen', vervolgde de coach. 'We moeten eens ophouden met constant vergelijkingen te trekken met het verleden. Destijds waren er andere spelers en het was een totaal andere club. We moeten ons focussen op het heden, waarin we genoeg problemen kennen. We moeten samen een uitweg vinden.'

Milan bezet de elfde plaats in de Serie A. Nadat er afgelopen zomer flink werd ingekocht, waren de ambities torenhoog. Tot dusver vallen de resultaten erg tegen. Het gat met koploper Napoli bedraagt liefst 21 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.