De Roon en Hateboer helpen dramatisch AC Milan naar het rechterrijtje

Voor AC Milan is de gifbeker nog niet leeg. Voor de tweede week op rij liep de club tegen een pijnlijke nederlaag op. In het eigen San Siro ging Atalanta Bergamo er met de zege vandoor (0-2).

De Milanezen gingen afgelopen weekend kansloos onderuit bij Hellas Verona. Op bezoek bij de nummer negentien van Italië werd de club met 3-0 vernederd. De Rossoneri grepen in en gingen dinsdag op trainingskamp om de crisis te bezweren en alles weer op de rit te krijgen voor het duel met Atalanta. Het was het duel tussen de nummer acht en nummer negen, want beide ploegen haalden 24 punten uit zeventien duels, waarbij de ploeg uit Bergamo een beter doelsaldo had.

Binnen het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong, maar het feest ging niet door in Milaan. De opluchting bij het thuispubliek werd teniet gedaan door de videoscheids, die vaststelde dat Giacomo Bonaventura buitenspel stond voor hij de openingstreffer produceerde. Na ruim een half uur spelen lag de bal aan de andere kant in het net. Mattia Caldara zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Gianluigi Donnarumma, maar de rebound van Bryan Cristante was de Italiaanse doelman te machtig: 0-1.

Hoewel de thuisploeg het betere van het spel had, wisten de mannen van trainer Gennaro Gattuso niet door de hechte defensie van Atalanta heen te voetballen. Fabio Borini kreeg na 67 minuten een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar de Italiaanse aanvaller zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Twintig minuten voor tijd besliste Atalanta, met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis, het duel. Op aangeven van Leonardo Spinazzola verdubbelde Josip Ilicic de voorsprong: 0-2.

De zege kwam voor Atalanta niet meer in gevaar, waardoor het een plekje klimt op de ranglijst. Het Nederlandse duo haalde met de Serie A-club inmiddels 27 punten binnen uit achttien duels. AC Milan glijdt door de pijnlijke nederlaag verder weg en vindt zichzelf terug in het rechterrijtje op plek elf.