Crisisclub AC Milan zinkt in Verona naar volgend dieptepunt

Reacties

AC Milan heeft in de vijfde wedstrijd onder de nieuwe coach Gennaro Gattuso opnieuw punten gemorst tegen een laagvlieger. Tegen Hellas Verona ging de grootmacht pijnlijk onderuit: 3-0.

Crisisclub AC Milan zinkt in Verona naar volgend dieptepunt

Het leek de laatste wedstrijden juist net weer beter te gaan met Milan, dat bij het debuut van Gattuso toeliet dat promovendus Benevento zijn eerste punt in de Serie A pakte (2-2). Vorige week boekten de Rossoneri in de Serie A de eerste zege onder Gattuso tegen Bologna, midweeks werd in het bekertoernooi Hellas Verona nog met 3-0 verslagen.

De rollen waren zondagmiddag in Stadio Marc'Antonio Bentegodi volledig omgedraaid. In de 24ste minuut ging het al mis voor Milan, toen Antonio Caracciolo raak kopte uit een corner. Juventus-huurling Moise Kean maakte vroeg in de tweede helft de schade nog groter door de bal tegendraads binnen te schieten in de linkerhoek. Met zijn tweede competitiedoelpunt voor Hellas Verona zorgde de zeventienjarige aanvaller voor de 2-0.

Onder de ontslagen Vincenzo Montella stortte Milan eerder dit seizoen al regelmatig als een kaartenhuis in elkaar en Gatusso zag hetzelfde gebeuren. Daniel Bessa tekende vlak voor tijd voor de 3-0 en maakte daarmee de sof compleet voor Milan en Gianluigi Donnarumma, de door een deel van de supporters gehekelde goalie die opnieuw onder de lat stond. Bij het bekerduel van afgelopen woensdag werd de achttienjarige Italiaan nog in woord en gebaar onder vuur genomen door zijn eigen fans, ingegeven door de nieuwe geruchten over een vertrek van de jongeling.

De onrust rond Donnarumma draagt bij aan de mix van ellende die voor de crisis zorgt in Milaan. Op dit moment is Milan, waar Suso in de 91ste minuut nog direct rood kreeg, niet meer dan de nummer zeven van Italië. Hellas Verona is door de overwinning in ieder geval voor even weg uit de degradatiezone en staat zeventiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.