Woedende Milan-fans roeren Donnarumma tot tranen

In de achtste finales van het Italiaanse bekertoernooi heeft AC Milan geen fout gemaakt. In eigen huis rekende het simpel af met Hellas Verona. Ook Fiorentina gaat een ronde verder dankzij een zwaarbevochten overwinning op Sampdoria.

AC Milan - Hellas Verona 3-0
Afgelopen weekend boekte Gennaro Gattuso zijn eerste overwinning als coach van AC Milan in de competitie en hij hoopte deze lijn door te zetten in de strijd om de Coppa Italia. En dat lukte. Nog voor rust had zijn ploeg al een comfortabele voorsprong.

De 1-0 viel na 22 minuten voor de Rossoneri. Een goed aangesneden voorzet van Suso werd door iedereen gemist en plofte zodoende zomaar binnen in de verre hoek. Een paar minuten later was het Alessio Romagnoli die de score verdubbelde nadat de bal uit een corner in tweede instantie voor de goal werd geslingerd. In de tweede helft ging de ploeg vrolijk door met waarmee het bezig was en maakte nog binnen het uur de 3-0. Dit keer kwam een voorzet van Suso wel aan en werd door Patrick Cutrone schitterend binnengekopt.

Door de overwinning moet Milan in de kwartfinale aantreden tegen aartsrivaal Inter.

Donnarumma
De eenvoudige overwinning was echter niet hetgeen waar het meest over nagepraat zou worden. De wedstrijd werd voorafgaand ontsierd door Milan-supporters die hun onvrede uitten over hun doelman Gianluigi Donnarumma. De keeper zou volgens verschillende geruchten de grootmacht van weleer, net als afgelopen zomer, willen verlaten en dat heeft kwaad bloed gezet bij een deel van de supporters.

Ze floten de nog altijd pas achttienjarige doelman gedurende de warming-up en wedstrijd uit. Ook was er een spandoek te zien waarop stond (vrij vertaald): 'Zes miljoen euro per jaar en het vastleggen van je broer nog niet genoeg? Ga maar, ons geduld is op!' Donnarumma barstte door de situatie nog voor de wedstrijd in tranen uit (zie foto).

Fiorentina - Sampdoria 3-2
Eerder op de avond kruisden Fiorentina en Sampdoria al de degens met elkaar en het werd een echt bekeravondje, waarin het vuurwerk niet lang op zich liet wachten. In de tweede minuut was het Khouma Babacar die namens de thuisploeg al de score opende. De spits werd weggestuurd door Marco Benassi en schoot overtuigend raak in de korte hoek.

Daarna ontspon zich een wedstrijd met veel kansen over en weer. Het was ex-NEC'er Édgar Barreto die na een corner van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot. Een penalty van Jordan Veretout zette Fiorentina echter weer op voorsprong.

Maar ook nu was de voorsprong niet van lange duur. Gaston Ramírez bracht Sampdoria weer langszij. Veretout werd uiteindelijk de held van de avond door in de 93ste minuut zijn tweede penalty van de avond binnen te schieten.