Gattuso rouwt op zijn manier: 'Jammer dat ik Maradona nooit heb kunnen tackelen'

Reacties

Op de dag van de wake en begrafenis van icoon Diego Maradona had Napoli Europese verplichtingen. De overleden voetballer werd een laatste eer bewezen na de 2-0 overwinning op NK Rijeka in de groepsfase van de Europa League. Dries Mertens had het er wel moeilijk mee, zo gaf hij na de wedstrijd toe.

Gattuso rouwt op zijn manier: 'Jammer dat ik Maradona nooit heb kunnen tackelen'
© Pro Shots

De spelers van Napoli betraden allemaal het veld in een Maradona-shirt met rugnummer 10. 'Het was heel moeilijk voor me om dat shirt aan te trekken', treurde Mertens na de overwinning in eigen huis. 'Het was altijd een droom van me om in zo'n shirt te spelen, maar niet op deze manier…' Mertens begon overigens niet in de basisopstelling, hij kreeg net als enkele andere basisspelers rust.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een zware dag voor Napels en dus ook voor Mertens, die erg geliefd is in de Italiaanse stad. 'Het was een verschrikkelijke dag voor me, ik kan me niet eens voorstellen hoe het was voor mensen die Maradona écht hebben meegemaakt in zijn tijd bij Napoli. Hij heeft zo'n grote impact gehad op de stad en de club. Ik wil positief afsluiten, want mijn herinneringen aan hem zijn van een lachende man die hield van voetbal.'

Beelden van Diego Maradona werden getoond tijdens de wedstrijd. 'Hij kijkt natuurlijk mee tijdens deze wedstrijd', aldus directeur Cristiano Giuntoli.
© Pro Shots
Beelden van Diego Maradona werden getoond tijdens de wedstrijd. 'Hij kijkt natuurlijk mee tijdens deze wedstrijd', aldus directeur Cristiano Giuntoli.

Rouw en humor kan soms dicht bij elkaar liggen, toonde Napoli-trainer Gennaro Gattuso. 'Diego zal net als andere legendes altijd blijven bestaan, ik heb geweldige herinneringen aan hem. Hij was niet zomaar iemand die de landstitel won met Napoli, hij liet een hele generatie dromen van succes. Mijn enige teleurstelling is dat ik hem nooit heb kunnen tackelen op het veld', sluit Gattuso het interview met Sky Sport Italia af met een lach.

Er viel na een zware dag dus ook wat te lachen in Napels, door de overwinning op Rijeka grepen de Italianen de macht in de groep met AZ en Real Sociedad. Die clubs speelden gelijk tegen elkaar, waardoor Napoli na vier duels bovenaan staan in Groep F.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Real Sociedad
6
2
3
1
5-4
+1
9
3
AZ
6
2
2
2
7-5
+2
8
4
NK Rijeka
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.