Napoli maakt plannen voor indrukwekkend eerbetoon aan Maradona

Reacties

Volgende week donderdag wordt een bijzondere dag in de clubgeschiedenis van Napoli. De dag staat volledig in het teken van het eren van Diego Armando Maradona, de legende die op 25 november vorig jaar overleed.

Napoli maakt plannen voor indrukwekkend eerbetoon aan Maradona
© Pro Shots

Kort na het overlijden van de zestig jaar oud geworden Argentijn werd het stadion van Napoli op verzoek van de supporters en met medewerking van de club en gemeente al omgedoopt tot Stadio Diego Armando Maradona. De ceremonie rond de naamsverandering werd echter nog uitgesteld en zal nu plaatsvinden op 29 juli, op weg naar het nieuwe Serie A-seizoen.

Op die dag wordt ook een standbeeld van Maradona onthuld. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Mimmo Sepe en krijgt een speciale plek buiten het Stadio Diego Armando Maradona. Voor de Napolitanen is de ceremonie een volgende liefdesbetuiging aan de volksheld.

Maradona speelde tussen 1984 en 1991 voor Napoli en werd in die periode ongekend populair in Napels. Pluisje vertolkte onder meer een hoofdrol bij het winnen van de Serie A-titel in 1987 en 1990.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.