Gakpo bejubeld in media: 'Subliem, een jonge knul die een statement maakt'

Reacties

Cody Gakpo is bejubeld na zijn hoofdrol in de onvergetelijke Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester United. Na de 7-0 regende het in de Engelse media complimenten in de richting van de aanvaller, die twee keer scoorde.

Gakpo bejubeld in media: 'Subliem, een jonge knul die een statement maakt'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
7 - 0
Manchester United
Manchester United

De in januari van PSV overgekomen aanvaller leefde zijn droom zondagavond op Anfield. Het ging niet alleen om het feit dat hij twee keer scoorde in de wedstrijd die de geschiedenisboeken in zal gaan als een van de meest memorabele edities van de Northwest Derby. Met de wijze waarop hij toesloeg, maakte Gakpo ook grote indruk.

'Wat knap afgewerkt en wat een goede pass van Andy Robertson', zei voormalig Engels international Dion Dublin bij de BBC over de 1-0 van Gakpo, die de bal in de verre hoek krulde na geduldig te zijn geweest in het strafschopgebied van United. 'Hij nam zijn tijd en wachtte tot de defensie uit elkaar viel', sprak Dublin vol bewondering.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sky Sports-commentator Martin Tyler was nog meer onder de indruk van hoe Gakpo het derde doelpunt van Liverpool maakte. De 23-jarige aanvaller wipte de bal op aangeven van Mohamed Salah met veel gevoel voorbij David de Gea in de verre hoek. 'Een subliem moment van een jonge knul die een statement maakt in het Engelse voetbal', zei de legendarische commentator bij het zien van het ijskoele afwerken door Gakpo. 'Dat is pure kwaliteit van Gakpo', voegde Liverpool-legende Jamie Carragher toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verslaggever van The Liverpool Echo schetste dat Gakpo met zijn stiftje een fenomenale counter bekroonde. Het type counter dat dit seizoen niet vaak genoeg te zien was van Liverpool. 'Dit was subliem. Dit, dit is Liverpool. Vraag me niet waar ze hebben uitgehangen dit seizoen. Dit is weer het team dat we kenden, het team waar we zo van hielden. Dit was typisch Liverpool. Wat een goal.' Engels voetbal-icoon Gary Lineker zei over dat doelpunt: 'Subliem gedaan van Salah. En nog beter gedaan van Gakpo.'

In het rapport van The Liverpool Echo kregen slechts drie Liverpool-spelers een hoger cijfer dan een 8. Gakpo was net als Mohamed Salah en Andy Robertson een van die spelers. De aanvaller die een publiekswissel kreeg, werd beloond met een 9. 'Was ongelofelijk sterk in de lucht in de openingsfase en borduurde daarop voort door geweldig af te werken bij het eerste doelpunt. Hij maakte en creëerde bovendien het derde doelpunt', luidde het bijschrift.

James Pearce, Liverpool-volger voor The Athletic, kwam na de 3-0 terug op de interesse die Manchester United toonde voor Gakpo toen de Oranje-international nog onder contract stond bij PSV. 'Wow, wat maakt Gakpo dat knap af. Geen wonder dat United hem eerder wilde vastleggen. De Nederlander laat United zien wat ze missen voorin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.