Furieuze Dyche haalt uit naar 'duikelaar' Hudson-Odoi

Reacties

Sean Dyche heeft opnieuw zijn woede geuit over de manier waarop wordt opgetreden tegen schwalbes. Volgens de Burnley-manager had Chelsea-aanvaller Callum Hudson-Odoi zaterdag harder moeten worden aangepakt.

Furieuze Dyche haalt uit naar 'duikelaar' Hudson-Odoi
© Pro Shots

Dyche baalde na de thuiswedstrijd tegen Chelsea natuurlijk van de 2-4 uitslag, maar kon dat nog wel een plek geven vanwege het kwaliteitsverschil. Minder begrip had hij voor de actie van Hudson-Odoi. De achttienjarige invaller kreeg bij een 0-4 stand in de 77ste minuut na ingrijpen van de VAR geel voor een schwalbe, na naar de grond te zijn gegaan bij een snelle dribbel waarbij hij probeerde tegenstander James Tarkowski te passeren.

De gele kaart die Hudson-Odoi kreeg, was volgens Dyche eigenlijk een te lichte straf. 'Vanuit de Premier League krijgen we telkens te horen dat je daar maximaal geel voor kunt krijgen. Dus in principe is het toegestaan om vals te spelen. Het is belachelijk dat je telkens maar kunt duikelen. Je moet respect hebben voor de sport en dat ook uitstralen in je gedrag', aldus de coach na afloop tegen Engelse media.

Dyche liet weten te vrezen voor de toekomst van het voetbal als schwalbes niet harder worden aangepakt: 'Jonge spelers zijn de toekomst van het voetbal en als ze nu al duiken, dan hebben we over vijf tot tien jaar een gigantisch probleem. Dan wordt het lachwekkend. Maar het lijkt wel alsof ik de enige ben die me hier vaak druk over maakt.'

Hudson-Odoi werd verdedigd door Chelsea-manager Frank Lampard. Hij vond de situatie veel minder zwartwit dan Dyche schetste: 'Als ik het gevoel zou hebben dat het een schwalbe was, dan zou ik Callum daarop aanspreken. Maar volgens mij was het niet zo duidelijk. Hij lag op snelheid en ging tussen twee verdedigers door.'

Hudson-Odoi zette zijn val al in voordat er contact was met Tarkowski, zoals ook een beetje te zien is op onderstaande foto.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.