Furieus FC Köln wil duel met Dortmund laten overspelen

Reacties

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en 1. FC Köln van afgelopen zondag moet als het aan de bezoekers ligt worden overgespeeld. De ploeg van trainer Peter Stöger verloor met 5-0. Bij een 1-0 stand maakte de arbitrage echter een cruciale fout, meent Köln.

Furieus FC Köln wil duel met Dortmund laten overspelen

Vlak voor rust tikte Sokratis Papastathopoulos binnen nadat Köln-keeper Timo Horn mistastte bij een corner van de formatie van Peter Bosz. De arbiter floot al voordat de bal de doellijn had gepasseerd voor een overtreding. Toch werd de treffer na inmenging van de videoscheidsrechter goedgekeurd.

Bekijk hier de 2-0 van Dortmund:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit was duidelijk een fout en het besliste de wedstrijd', zei sportief directeur Jörg Schmadtke van Köln na afloop tegen Sky Sports. 'Als de regels dit voorval goedkeuren, is het een nieuwe start. Maar we zullen zeker protest aantekenen.'

BVB-voorzitter Hans-Joachim Watzke begreep weinig van de kritiek van Köln. 'Het is duidelijk dat Köln niet tegen zijn verlies kan. Als je dat niet kan, grijp je alles aan om een nederlaag te voorkomen. Als je zo optreedt na een 5-0 verlies... Chapeau!'

Scheidsrechter Patrick Ittrich wilde niet reageren op het voorval, aangezien er een onderzoek loopt naar de zaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.