BVB botviert Europese frustraties op FC Köln

Borussia Dortmund heeft zich met een ruime zege weer genesteld aan kop in de Bundesliga. 1. FC Köln was het slachtoffer van de BVB-dadendrang (5-0).

Beide ploegen keerden terug in de Bundesliga na een Europese 3-1 nederlaag in Londen. 1. FC Köln verloor donderdag in de Europa League bij Arsenal, waarbij het ook aanvoerder Jonas Hector geblesseerd zag afhaken. Borussia Dortmund had een dag eerder in de Champions League tegen Tottenham Hotspur de rekening betaald voor defensieve geschutter.

BVB herstelde zich voortvarend van de Europese nederlaag. De formatie van trainer Peter Bosz kende een bliksemstart. Maximilian Philipp kopte in de derde minuut na een voorzet van Andriy Yarmolenko de 1-0 op het scorebord. Pas op slag van rust viel de tweede treffer.

Köln protesteerde tegen de goal van Sokratis Papastathopoulos, die van dichtbij de 2-0 maakte nadat keeper Timo Horn de bal uit zijn handen had laten glippen. De arbitrage was met steun van de videoarbiter doof voor de Keulse kritiek.

Na rust werd de witte vlag al snel gehesen bij de bezoekers, die in de Bundesliga nog puntloos zijn. Pierre-Emerick Aubameyang vergrootte met twee goals de Dortmund-vreugde. Philipp maakte het feest compleet met zijn tweede doelpunt van de avond.

Door de zege achterhaalde BVB in punten de verrassende koploper Hannover 96. Op basis van de betere doelcijfers (10-0) is de formatie van Bosz afgetekend koploper. Dortmund heeft dit seizoen in de Bundesliga nog geen treffer geïncasseerd.

1899 Hoffenheim - Hertha BSC 1-1
Hoffenheim heeft zondagmiddag nagelaten om aan kop te blijven in de Bundesliga. In eigen huis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hertha BSC, waar Karim Rekik de hele wedstrijd centraal achterin meespeelde. Al in de zesde minuut opende Sandro Wagner de score voor de thuisploeg, vlak na rust maakte Alexander Esswein de 1-1.

Bayer Leverkusen – SC Freiburg 4-0
Ten koste van SC Freiburg heeft Bayer Leverkusen de eerste zege van het seizoen geboekt. Al in de eerste helft was het pleit beslecht in het voordeel van Die Werkself, die na 45 minuten de kleedkamer opzocht met een 3-0 voorsprong. Kevin Volland (2x) en Charles Araguiz hadden SC Freiburg voor rust al op de knieën gekregen. In de tweede helft was Julian Brandt verantwoordelijk voor het sluitstuk.