Frustraties lopen hoog op bij Gladbach tijdens dure uitglijder

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de race om de Duitse Champions League-tickets. Juist in het weekend waarin een van de grote rivalen – het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz – het opneemt tegen het ongenaakbare Bayern München werd bij SC Freiburg verloren. Voor de thuisploeg was het pas de eerste zege na de coronabreak.

Frustraties lopen hoog op bij Gladbach tijdens dure uitglijder
© Pro Shots
SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

In de eerste helft was Gladbach de betere ploeg. Voortdurend had de ploeg van coach Marco Rose het overwicht, maar steeds vormde Freiburg-goalie Alexander Schwolow een sta-in-de-weg of stond het vizier niet op scherp. Ook het droomduo – Alassane Plea en Marcus Thuram – kon het verschil niet maken. Plea gaf van die frustraties al blijk door een bal na een beslissing van scheidsrechter Markus Schmidt weg te schieten. Het leverde hem een gele kaart op.

Voor rust had de thuisploeg getoond met scherpe uitvallen ook gevaarlijk te kunnen zijn. De thuisploeg had evenwel een invaller nodig om de enige goal van het duel te maken. Na 57 minuten betrad Nils Petersen het veld en bij zijn eerste balcontact kopte hij doodleuk de bal in het doel op aangeven van Vincenzo Grifo.

Kort daarna ging het van kwaad tot erger voor Gladbach. Voor een overtreding op Robin Koch kreeg Plea terecht zijn tweede gele kaart. Hij mocht inrukken. Op anderhalve meter achter hem volgde directeur Max Eberl, die eveneens een rode kaart kreeg voor opmerkingen richting de arbitrale leiding.

In het slot kon Gladbach met tien man geen vuist meer maken en hield Freiburg eenvoudig stand. Voor de thuisploeg zijn het in de strijd om de Europa League-tickets zeer welkome punten. Gladbach, dat voor het eerst in zes uitduels weer eens verloor, moet de rest van dit weekend kijken hoe de concurrentie het er vanaf brengt.

Historie
Overigens is de zege van Freiburg een herhaling van zetten op basis van de historie. Freiburg boekte meer thuiszeges op Gladbach dan op iedere andere Bundesliga-club (12 nu) en verloor geen enkele van de laatste twaalf thuisduels in de competitie. Gladbach heeft nog steeds maar één van de laatste achttien bezoekjes aan Freiburg winnend afgesloten: in 2002. Ook nu bleek dus sprake van een allesbehalve mooie avond voor de gasten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
8
SC Freiburg
34
13
9
12
48-47
+1
48
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Meer Bergisch Gladbach
Meer over Bergisch Gladbach
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.