Vermeend Ajax-doelwit Schwolow blinkt uit: 'Acht armen en zeven benen'

Reacties

Doelman Alexander Schwolow wordt door Kicker sinds vorige week in verband gebracht met Ajax en Benfica en krijgt daardoor meer aandacht dan gebruikelijk. Bij het spectaculaire gelijkspel tussen Eintracht Frankfurt en SC Freiburg van dinsdag bewees de keeper dat hij geen last heeft van extra druk.

Vermeend Ajax-doelwit Schwolow blinkt uit: 'Acht armen en zeven benen'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

Freiburg-goalie Schwolow (27) werd in Frankfurt drie keer gepasseerd, maar mocht toch terugkijken op een meer dan geslaagde avond. De thuisploeg was veel sterker dan Freiburg en kreeg kans na kans. Met enkele uitstekende reddingen voorkwam Schwolow echter een zege voor Bas Dost en co.

'De frustratie overheerst', zei Frankfurt-verdediger Timothy Chandler na afloop. 'We hadden zó veel kansen... Wij hadden deze wedstrijd absoluut moeten winnen, maar het leek wel of Schwolow acht armen en zeven benen had.' Ook Frankfurt-coach Adi Hütter baalde van het glansoptreden van de Freiburg-keeper: 'Wij waren veel beter. Freiburg mag Schwolow bedanken dat wij niet zes of meer doelpunten maken.'

Zijn collega van Freiburg, Christian Streich, sprak van een 'superoptreden' van Schwolow. 'Hij was veruit onze beste man op het veld', jubelde de coach. Spits Nils Petersen kwam tot dezelfde conclusie. 'Als er geen corona was, dan had ik Schwolow getrakteerd op een etentje. Maar we moeten afstand houden, dus daarom steek ik alleen een kaarsje voor hem aan.'

Schwolow is afkomstig uit de jeugdopleiding van Freiburg en werd in het seizoen 2014/15 verhuurd aan Arminia Bielefeld. Verder speelde hij altijd voor Freiburg, dat zevende staat in de Bundesliga. Het contract van Schwolow loopt nog twee jaar door: het is niet bekend wat hij bij een mogelijke transfer moet kosten.

Spelersprofiel

A. Schwolow


Geboortedatum:
2 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Wiesbaden
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Union Berlin
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.