Friday op schot bij AZ-debuut tegen hoofdklasser

De kersverse aanwinst Fred Friday (21) heeft zich in zijn eerste wedstrijd in het shirt van AZ direct laten gelden. De van Lillestrøm SK overgekomen Nigeriaanse spits scoorde twee keer tegen Zaterdaghoofdklasser SDV Barneveld, dat door de Alkmaarders met 0-5 werd verslagen.

Friday (op archiefbeeld) had zijn eerste goal al vroeg te pakken, want al in de tiende minuut opende hij de score namens de bezoekende Eredivisionist. Dat deed hij op aangeven van Thomas Ouwejan en uit de draai. In de 34ste minuut verdubbelde hij de voorsprong en zijn eigen productie door ook de 0-2 voor zijn rekening te nemen.

Ferdy Druijf was na de rust de vervanger van Friday en ook hij had het vizier op scherp staan, want al na zeven minuten maakte hij er 0-3 van. De equipe van trainer John van den Brom - die na de pauze doelman Nick Olij verving voor de pas vijftienjarige Jasper Schendelaar - liep via Levi Garcia en een andere aanwinst Mats Seuntjens verder uit naar 0-5. Eerder op de dag won de beoogde basisploeg van AZ al met dezelfde cijfers van Fleetwood Town.

Bekijk hier het volledige oefenschema van AZ.