Frenkie de Jong kritisch richting El Clásico: 'Dat het beter moet is duidelijk'

Frenkie de Jong maakte zondagavond zijn rentree bij Barcelona tijdens de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo en erkent dat de Catalanen tegen Real Madrid beter voor de dag moeten komen in de strijd om de koppositie in La Liga.

Barcelona
Barcelona
1 - 0
Celta de Vigo

De Jong maakte in Camp Nou na een uur spelen zijn entree als vervanger van doelpuntenmaker Pedri. De bezoekers uit Galicië drongen met name in de tweede helft behoorlijk aan bij het doel van Marc-André ter Stegen, maar de goal van Pedri bleek voldoende voor een krappe zege.

Na de wedstrijd begon De Jong begon positief: 'Het was heel belangrijk om te winnen en zo als koploper in de competitie naar El Clásico toe te werken', aldus de Oranje-international tegen Mundo Deportivo. De topper tegen rivaal Real, op doelsaldo tweede in La Liga, wordt komende zondag (16.15 uur) afgewerkt in Madrid.

Barcelona was volgens De Jong voor het duel met Celta niet al met het hoofd bij de ontmoetingen met Internazionale (Champions League) en Real. 'Voor Celta waren we niet bezig met Inter en de focus gaat nu eerst op de wedstrijd van woensdag. We hebben vandaag strijd moeten leveren, vooral in de tweede helft. Maar dit soort wedstrijden moet je ook winnen als je kampioen wil worden. Dat we nog het nodige in ons spel moeten verbeteren is duidelijk', aldus De Jong, die vanwege een spierblessure ontbrak in de wedstrijden tegen Real Mallorca en Internazionale.

Barcelona en Xavi Hernández spelen deze week twee krakers: thuis tegen Inter en uit tegen Real Madrid.

Kritische Xavi
Trainer Xavi Hernández toonde zich tegenover DAZN gematigd tevreden. 'We moeten kritisch zijn na dit duel. De eerste helft was goed, maar na rust zetten we geen druk meer op de tegenstander en zakten we ver terug. Toch zie ik ook de positieve punten. We winnen voor de zevende keer op rij. Je moet dit soort wedstrijden ook kunnen doorstaan.'

Tijdens de ontmoeting met Inter in Camp Nou en El Clásico hoopt Xavi een ander Barça te zien. 'Maar El Clásico is ook vaak onvoorspelbaar. Vorig jaar begonnen we in een slechte vorm aan de wedstrijd tegen Real en toen wonnen we met 4-0. We moeten dezelfde mentaliteit tonen als in die wedstrijd', aldus Xavi.

Rol Ter Stegen
Linksback Marco Alonso prees na de zege op Celta keeper Ter Stegen, die op weg is naar een clubrecord. 'Marc-André beleeft een geweldige start van het seizoen. Ik hoop dat hij in de komende wedstrijden niet zoveel reddingen hoeft te verrichten als vanavond. We hebben nu meer geleden dan nodig was', besluit Alonso.