In de schoot geworpen doelpunt is net genoeg voor lusteloos Barça

Reacties

Barcelona heeft zondagavond voor de zevende keer op rij gewonnen in La Liga, maar in eigen huis ging het niet van harte tegen Celta de Vigo. Barça kreeg het enige doelpunt van de wedstrijd cadeau.

In de schoot geworpen doelpunt is net genoeg voor lusteloos Barça
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Celta de Vigo
Celta de Vigo

De openingsfase van Barcelona was nog sterk, Celta werd flink onder druk gezet. In de zeventiende minuut leidde dat tot de 1-0. Na een lage voorzet kreeg Pedri de bal zo in zijn voeten gespeeld door Celta-verdediger Unai Núñez (zie video onderaan).

Doordrukken lukte Barça niet en daardoor ging Celta denken aan een resultaat in Camp Nou. Jørgen Strand Larsen was op zoek naar zijn eerste doelpunt in Spanje en dacht twintig minuten voor tijd een van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière te maken. Hij kopte geheel vrijstaand in bij de tweede paal, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Op dat moment was Frenkie de Jong al ingevallen, de middenvelder begon op de bank tegen Celta. In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig, alleen Iago Aspas stuitte van dichtbij op keeper Marc-André ter Stegen. De Duitser hield echter wéér de nul, waardoor Barcelona zonder goed te spelen terug aan kop komt in La Liga. De Catalanen staan in punten gelijk met Real Madrid, de regerend landskampioen is de volgende tegenstander van Barça in La Liga. El Clásico wordt volgende week zondag afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.