Bestuur Barcelona moest garant staan om aanwinst in te kunnen schrijven

Reacties

De clubleiding van Barcelona haalde de gekste fratsen uit om financieel op te krabbelen, maar zelfs goocheltrucs die Barça bijna 900 miljoen euro opleverden bleken niet voldoende om aan de eisen van La Liga te voldoen. Dit verklaarde directeur Mateu Alemany tijdens een algemene ledenvergadering van Barcelona.

Bestuur Barcelona moest garant staan om aanwinst in te kunnen schrijven
© Pro Shots

Barça verkocht deze zomer delen van toekomstige tv-rechten en ging ook in zee met investeerders rondom dochteronderneming Barça Licensing en Merchandise en Barca Studios. De club legde daarmee als ware een hypotheek op de toekomst, maar kon daardoor wel dure spelers als Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé binnenhalen.

Het lukte Barça om drie dure spelers te bekostigen, maar om ze ook speelgerechtigd te krijgen bleek een ander verhaal. 'Met 867 miljoen aan inkomsten kregen we alsnog van La Liga te horen dat het niet genoeg was om Koundé te registeren', haalde Alemany op tijdens de vergadering. 'Dus moesten wij garant staan', doelde de directeur op hemzelf en de rest van de directie. Het lukte om Koundé in te schrijven bij La Liga, maar daarmee nam de Barça-directie wel een risico.

Voor het begin van de vergadering nam clubpresident Joan Laporta het woord. 'We hebben met z'n allen de club gered', begon hij zijn speech. 'We hadden de handdoek in de ring kunnen gooien, met een financiële ondergang als gevolg. We hadden ook financiële steun bij de leden kunnen zoeken, maar dat was niet eerlijk geweest. Jullie zijn niet verantwoordelijk voor het vreselijke management in het verleden. Met kennis, doorzettingsvermogen, verbeeldingskracht, moed en lef hebben we het voor elkaar gekregen.'

Ook de Super League kwam aan bod tijdens de speech van Laporta.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.