Frenkie de Jong had meer verwacht van eerste jaren bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong won bij Ajax de nationale dubbel en hoopte zijn prijzenkast bij Barcelona verder te kunnen uitbouwen. Vooralsnog heeft de middenvelder met de Spaanse topclub echter alleen nog maar de Copa del Rey gewonnen. Dat valt tegen, zo geeft De Jong toe.

Frenkie de Jong had meer verwacht van eerste jaren bij Barcelona
© Pro Shots

De Jong maakte indruk in het memorabele Champions League-seizoen van Ajax (2018/19) en had de Europese topclubs voor het uitzoeken. Lange tijd leek het erop dat de middenvelder naar Paris Saint-Germain zou gaan, terwijl ook Manchester City serieus voor hem in de markt was. De keuze viel echter op Barcelona, de club waar hij als kleine jongen al van droomde.

Het is nu tweeënhalf jaar na zijn transfer en De Jong ontkent enige spijt te hebben van zijn keuze. 'Ik ben heel gelukkig bij Barcelona', vertelt hij aan The Guardian. 'Ik wilde hier al komen sinds ik een kleine jongen was, dus op die manier is het een droom die werkelijkheid is geworden. Maar ik had natuurlijk wel meer prijzen willen pakken in mijn eerste twee jaar. Ik had daar meer van verwacht, laat ik het zo zeggen. Maar op dat vlak na ben ik hier heel gelukkig en hopelijk blijf ik hier nog jaren.'

Barcelona heeft voor dit seizoen nog maar een realistische kans op het winnen van een prijs. De Catalanen sneuvelden in het toernooi om de Super Cup én de strijd om de Copa del Rey en staan in La Liga op een grote achterstand van koploper Real Madrid. Barcelona is nog wel in de race voor de Europa League; donderdag werd er in de tussenronde tegen Napoli met 1-1 gelijkgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.