Nét geen heldenrol voor Luuk de Jong tegen Napoli, Dembélé uitgefloten

Reacties

Barcelona en Napoli hebben gelijke tred gehouden in de eerste ontmoeting in de tussenronde van de Europa League. Ferran Torres behoedde de Catalanen vanaf elf meter voor een nederlaag. De return staat voor volgende week donderdag op het programma.

Nét geen heldenrol voor Luuk de Jong tegen Napoli, Dembélé uitgefloten
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Napoli
Napoli

Xavi had een basisplaats in petto voor Óscar Mingueza en Frenkie de Jong, terwijl Luuk de Jong, Sergio Busquets en Sergiño Dest op de bank begonnen. De 77.000 toeschouwers in Camp Nou zagen de thuisploeg de eerste serieuze kans krijgen: na knullig balverlies van Giovanni Di Lorenzo trapte Pedri wild over. Even later dwong Nico González doelman Alex Meret tot een redding. De eerste speldenprikken werden dus uitgedeeld door Barcelona, maar bij de eerste kans van Napoli had het ook zomaar 0-1 kunnen worden.

Na een fraaie counter, die begon toen Piotr Zielinski Mingueza poortte, probeerde Victor Osimhen het vanuit een moeilijke hoek, maar de spits stuitte op Marc-André ter Stegen. Na een klein half uur liet Barcelona zich weer gelden: Ferran Torres dook alleen op voor het doel, maar schoot onbegrijpelijk naast. Die misser kwam Blaugrana duur te staan. Aan de andere kant knalde Zielinski in tweede instantie raak nadat hij eerst nog op Ter Stegen was gestuit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona bleef na de 0-1 het balbezit domineren, maar miste daadkracht. Op slag van rust kreeg Ferran nog een kans, maar na een voorzet van Mingueza kopte hij naast. De gastheer deed zijn best om Napoli in de tweede helft meteen onder druk te zetten. Dat leverde onder meer een kans op voor Nico, die te centraal mikte. Na een klein uur was het dan eindelijk raak voor Xavi’s formatie: na een handsbal van Juan Jesus ging de bal, na interventie van de VAR, op de stip en schoot Ferran raak.

Xavi hoopte hierna door te drukken en voerde een driedubbele wissel door: Nico, De Jong en Adama Traoré werden vervangen door Gavi, Busquets en Ousmane Dembélé. Laatstgenoemde werd bij ieder balcontact uitgefloten. In de laatste 25 minuten duurde het lang voordat er noemenswaardige kansen werden gecreëerd, maar in de slotfase werd het nog even héél spannend. Luuk de Jong, die vier minuten meedeed, probeerde het met een spectaculaire omhaal, terwijl Ferran net als in de eerste helft een grote kans miste door over te krullen. Aan de overzijde mikte Dries Mertens na een fraaie actie te centraal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.