Franse zorgen om WK-deelname Benzema nemen verder toe

Reacties

Karim Benzema is zaterdag voortijdig afgehaakt tijdens de training van de Franse nationale ploeg. De aanvaller van Real Madrid trainde net als Raphaël Varane voor het eerst weer mee met de groep, maar viel uit met een blessure. Het eerste groepsduel met Australië lijkt daardoor te vroeg te komen.

Franse zorgen om WK-deelname Benzema nemen verder toe
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Benzema was samen met Varane al het voornaamste zorgenkindje van bondscoach Didier Deschamps. De 34-jarige aanvaller van Real Madrid en 29-jarige verdediger van Manchester United trainden alleen nog maar apart van de groep sinds de Franse nationale ploeg bijeen kwam voor het WK in Qatar.

Zaterdag kwam daar verandering in. Benzema en Varane trainden tijdens een besloten sessie volledig mee. Aanvankelijk leek dat dus goed nieuws voor Deschamps, maar tijdens een training met de beoogde basiself viel Benzema geblesseerd uit, waardoor de zorgen in het Franse kamp groot zijn.

De precieze ernst van de blessure is nog onbekend, maar volgens L'Equipe en RMC Sport bestaat de kans dat Benzema het WK volledig aan zich voorbij moet laten gaan. En dat terwijl er met middenvelders N'Golo Kanté en Paul Pogba (allebei geblesseerd) al twee dragende krachten ontbreken in Qatar.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Meer R. Varane
Meer over R. Varane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.