Franse media zien 'ontembare speler' bij 'technisch superieur PSV'

Na het gelijkspel tussen RC Lens en PSV in Stade Bollaert-Delelis is de Franse pers verdeeld in zijn oordeel over wie er sterker was, maar ze erkennen ruiterlijk dat de Eindhovenaren zich in Noord-Frankrijk technisch de betere ploeg toonden.

Lens
Lens
1 - 1
PSV
PSV

L'Équipe zag PSV sterk beginnen. 'Lens werd vanaf het begin onder druk gezet door een PSV dat vastbesloten was om zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander te spelen. Het kostte de ploeg van Franck Haise een paar minuten voordat ze zich op hun gemak voelden, en dat op eigen veld. Was er reden tot zorg? Dat bleek wel: Johan Bakayoko kwam tot scoren. Na de gelijkmaker werd Lens dynamischer, agressiever, sterker. Maar de rood-gele furie bracht de koploper van de Eredivisie niet aan het wankelen.'

Bij RMC Sport vinden ze de remise een teleurstellend resultaat voor Lens, getuige het spreken over een 'revanche'. 'Johan Bakayoko bracht het publiek van Lens op het idee dat het mis zou gaan met een geniale inval. Die openingsgoal was verdiend, zeker met het schot op de paal van Hirving Lozano in het achterhoofd. Lens stelde teleur, maar blijft ongeslagen. Over twee weken is de kans op revanche in Eindhoven.'

'Dit was niet het resultaat waar Bollaert op hoopte, maar Lens houdt een serieuze kans op de volgende ronde. De spelers van Lens hadden het lang heel lastig met de mannen van Peter Bosz, geleid door een ontembare Hirving Lozano die de paal trof. De Nederlandse ploeg toonde zich technisch superieur en beloonde zich met een stijlvol doelpunt van Bakayoko. Maar Racing vocht terug, zoals ze ook tegen Sevilla en Arsenal deden', loofde Le Figaro vooral Lozano.

De lokale krant Nord Littoral had juist een sterker Lens gezien: 'In de eerste helft domineerde Lens, maar vond het geen opening. En in Europa wordt dat bestraft: domineren zonder te scoren. De Nederlanders begonnen sterker aan de tweede helft, Bakayoko scoorde. Maar Lens is dit seizoen nooit sterker dan op de momenten waarop het op achterstand staat. Na tien minuten werd het 1-1, waarna de wedstrijd fel bleef maar weinig kansen meer schiep.'