PSV tussen hoop en vrees na gelijkspel bij RC Lens

Reacties

PSV is dinsdag op een gelijkspel blijven steken tegen RC Lens. Daardoor blijven de Eindhovenaren hekkensluiter in Groep B, maar het resultaat in Stade Bollaert-Delelis hoeft niet desastreus te zijn.

PSV tussen hoop en vrees na gelijkspel bij RC Lens
Lens
Lens
1 - 1
PSV
PSV

In de Eredivisie heeft PSV negen wedstrijden gedomineerd. Dat wil Peter Bosz ook zien in de Champions League, maar in het miljardenbal zijn de tegenstanders van een andere orde van grootte. In het noorden van Frankrijk leken de Eindhovenaren aanvankelijk te schrikken van RC Lens, dat stormachtig begon en PSV geen centimeter ruimte gaf om te voetballen. Een opleving van Hirving Lozano was nodig om de bezoekers in de wedstrijd te zuigen.

De vervanger van de geblesseerde Noa Lang kapte in de 27ste minuut op kenmerkende wijze naar binnen en vond de binnenkant van de paal. Doelman Brice Samba kon er niet bij en mocht van geluk spreken dat de inzet van Lozano terug het veld in stuiterde. PSV probeerde daarna het initiatief naar zich toe te trekken, maar bleef te slordig aan de bal om Lens zenuwachtig te maken.

Lange tijd was het de intensiteit die de ontmoeting Champions League-waardig maakte. Toen kwam de flits van Johan Bakayoko. De twintigjarige Belg kreeg de bal op de punt van het zestienmetergebied, legde hem voor zijn linker en verraste Samba met een schot in de verre hoek (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lens komt langszij
Door het doelpunt van Bakayoko keerde de rust terug in het spel van PSV. Dat was van korte duur, want de voorsprong zou niet lang standhouden. Lens trok naar voren en stichtte gevaar op beide flanken. Halverwege de tweede helft resulteerde dat in de gelijkmaker. Przemyslaw Frankowski gooide de bal voor het doel en vond Elye Wahi, die handig voor André Ramalho was gekropen en Walter Benítez klopte (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.


In het laatste kwart kon het alle kanten op. Joey Veerman was dichtbij met een van richting veranderde vrije trap, maar ook Lens liet zich gelden. Omdat beide ploegen in ieder geval niet wilden verliezen, kwam er geen verandering meer in de stand. Dat betekent dat PSV na drie wedstrijden nog altijd wacht op de eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League.

Toch hoeft het gelijkspel bij Lens niet desastreus te zijn. PSV blijft hekkensluiter in Groep B, maar houdt Lens in zicht. De Fransen komen over twee weken op bezoek in het Philips Stadion. Makkelijk wordt het niet, want PSV staat voorlopig op twee punten. Dat is net zo veel als Sevilla. De Andalusiërs gingen in eigen huis onderuit tegen Arsenal.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.