Franse media vernietigend over onzichtbare Memphis tegen Barça

Reacties

Memphis Depay heeft dinsdagavond bepaald geen goede indruk gemaakt bij Olympique Lyon in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (0-0). De 25-jarige aanvaller is al een tijdje in mindere vorm en was in de achtste finale in Lyon onzichtbaar. Dat viel ook op bij Franse media; hij kreeg van zowel L'Equipe als France Football een 3 als rapportcijfer.

Franse media vernietigend over onzichtbare Memphis tegen Barça

Memphis scoorde op 10 november voor het laatst en moest het afgelopen vrijdag tegen Guingamp (2-1 winst) nog doen met een invalbeurt van elf minuten. Trainer Bruno Genesio liet de aanvaller tegen Barcelona toch weer starten, maar haalde daar weinig rendement uit. Memphis loste slechts één schot, dat niet eens tussen de palen was. De Nederlander had daarnaast een percentage succesvolle passes van 77 procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona kreeg dinsdag de beste kansen, maar Lyon hield de 0-0 vast. Volgens Genesio heeft zijn ploeg voor de return in Camp Nou nog alle kans. 'We hebben thuis geen doelpunt weggegeven, dat is in Europa heel belangrijk', tekende France Football op. 'We zullen nu wel moeten scoren in Camp Nou. Ik had wel gehoopt op meer. We stonden veel onder druk van Barça, dat volwassen en gecontroleerd speelde. Het laat wel zien dat we als team zijn gegroeid. Vorig seizoen hadden we deze wedstrijd waarschijnlijk verloren.'

Genesio had zijn handen er vol aan om zijn ploeg sterspeler Lionel Messi te laten afstoppen. 'Dat hadden we nog beter kunnen doen. We waren er een beetje te passief in, hij kreeg nog steeds ruimte tussen de linies. Ik had graag wat meer agressie in de duels gezien, maar soms heb je een plan en staat de tegenstander dat niet toe. We moeten het goede verdedigen meenemen naar de return.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.