Barcelona houdt CL-hoop Memphis en co in leven

Reacties

Olympique Lyon heeft in de achtste finale in de Champions League gelijke tred gehouden met Barcelona. Gezien het aantal Catalaanse kansen mochten Memphis Depay en co zich gelukkig prijzen met het gelijkspel in Frankrijk.

Barcelona houdt CL-hoop Memphis en co in leven
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 0
Barcelona
Barcelona

'Tegen toptegenstanders staan we er altijd', had Kenny Tete gezegd over de kansen van Olympique Lyon in de aanloop naar het Champions League-duel met Barcelona. Zelf was de Oranje-international een plaats op de bank toebedeeld. Zijn woorden bleken allerminst op lucht gebaseerd.

De door Tete uitgesproken Franse hoop was mede gevestigd op Memphis Depay, die zeker vanwege de schorsing van Nabil Fekir de aanvalsdrang van Lyon van achter de spitsen vorm moest geven. Een probleem was dat de Oranje-international al maanden niet meer heeft gescoord voor Les Gones. Zijn laatste treffer voor zijn club dateert van 10 november.

Tegen Barcelona kon Memphis in de eerste helft ook als spelmaker zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Desondanks liet Olympique Lyon zich zeker niet onbetuigd in het eigen Groupama Stadium. Houssem Aouar en Martin Terrier dwongen doelman Marc-André ter Stegen in het eerste kwartier tot reddingen. 

Aan de andere kant dook Barcelona op zijn beurt ook gevaarlijk op voor het Franse doel. De Spaanse gasten kregen meer en betere kansen dan de thuisploeg, die na 45 minuten zonder schade de kleedkamer kon opzoeken. Lionel Messi en Ousmane Dembélé slaagden er niet in de ban te breken.

In de tweede helft liet Lyon het initiatief (noodgedwongen) meer aan Barcelona, dat desondanks de Franse opponent enkele keren gevaarlijk voor het doel zag verschijnen. De hardwerkende Memphis liet zich daarbij niet onbetuigd. Zo zag hij in de 52ste minuut zijn schot van afstand net naast gaan. Ook als aangever was de Oranje-international bedrijvig maar ook ongelukkig.

Met een doelpuntloos gelijkspel mocht Lyon zich niet ongelukkig prijzen. Barcelona liet namelijk zeker in de tweede helft na om al een voorschot te nemen op een plaats in de kwartfinale. Onder anderen Messi, Luis Suárez en de ingevallen Philippe Coutinho namen het Franse doel onder vuur. Het ontbrak de Catalaanse aanval aan het geluk en de precisie om in Lyon al een beslissende slag te slaan. Op 13 maart is de return in Camp Nou.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-duels van dinsdagavond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.