Tete kijkt uit naar Barcelona: 'Hoeven voor niemand bang te zijn'

Reacties

Kenny Tete hoopt in de achtste finale van de Champions League met Olympique Lyon voor een stunt te zorgen. Barcelona is in het tweeluik de tegenstander.

Tete kijkt uit naar Barcelona: 'Hoeven voor niemand bang te zijn'
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 0
Barcelona
Barcelona

De 23-jarige rechtsback vertelde afgelopen week in een uitgebreid interview in VI al uit te kijken naar het thuisduel van dinsdag. In die krachtmeting moet Lyon andermaal zien te bewijzen dat het juist tegen topploegen sterk voor de dag kan komen. In de poulefase van de Champions League slaagden Les Gones erin Manchester City op Engelse bodem te verslaan (1-2) en in Frankrijk op een 2-2 gelijkspel te houden. Anderhalve week geleden werd regerend en aanstaand landskampioen Paris Saint-Germain op de eerste nederlaag (2-1) van het seizoen getrakteerd. Net als een jaar eerder.

'Tegen toptegenstanders staan we er altijd', weet Tete. 'We durven druk te zetten en hebben ontzettend veel voetballend vermogen in de ploeg. Plus een flinke dosis agressiviteit in de persoonlijke duels. Tegen Barcelona zullen we al die eigenschappen nodig hebben. We weten allemaal hoe sterk zij zijn, met hun gevarieerde en dynamische aanvalsspel. Maar wij hebben in topwedstrijden bewezen dat we voor niemand bang hoeven te zijn.'

In de generale repetitie voor het duel met Barça rekende Lyon vrijdag al af met Guingamp. De werkgever van Tete en Memphis is de nummer drie van Frankrijk. Zowel Tete als Memphis moest het vrijdag nog doen met een reserverol, maar het lijkt erop dat de twee dinsdag wel aan de aftrap zullen verschijnen.

'Het duel met Barcelona vormt een droompodium voor Memphis'

Lees hieronder het gehele verhaal over en met Kenny Tete.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.