Frankrijk waarschuwt Oranje na 'catastrofaal scenario'

Reacties

De teleurstelling was groot bij de Fransen, maar na het sensationele verlies tegen Zweden maakte dat snel plaats voor strijdbaarheid. Oranje is gewaarschuwd.

Frankrijk waarschuwt Oranje na 'catastrofaal scenario'

Frankrijk kwam tijdens het WK-kwalificatieduel in Solna nog wel op 0-1, maar na de 1-1 zorgde voormalig PSV'er Ola Toivonen ver in blessuretijd op magistrale wijze voor de 2-1. Na een slechte pass van doelman Hugo Lloris schoot hij de bal vanaf de middenlijn ineens in het lege doel. En dat kwam keihard aan bij de goalie van Tottenham Hotspur, die niet wegliep voor zijn verantwoordelijkheid.

'Het was mijn fout, simpel', verklaarde de aanvoerder van de Fransen tegenover L'Équipe. 'Ik heb mijn fouten altijd toegegeven, en dat doe ik ook nu. Ik baal vooral van de impact die deze blunder op het resultaat heeft, want we speelden best goed. Maar na onze 0-1 sloop er wat gemakzucht in. Het kon nog alle kanten op, maar helaas won Zweden door een fout van mij', herhaalde Lloris.

Zijn bondscoach Didier Deschamps nam hem in bescherming. 'Hugo heeft ons vaak genoeg gered, dit keer is hij de schlemiel. Dit was voor ons absoluut een catastrofaal scenario. Een gelijkspel was al niet ideaal geweest, maar dan hadden we Zweden in ieder geval nog achter ons gehouden.' Zweden staat na de uitslagen van vrijdagavond nu op doelsaldo bovenaan, net voor Frankrijk. Beide landen hebben dertien punten, Nederland volgt met tien.

Deschamps weet dan ook dat er nog niets verloren is voor de Fransen. 'De spelers waren zwaar teleurgesteld, vooral Hugo. Verliezen doet pijn, zeker op deze manier.' Tot slot waarschuwde hij Oranje - dat extra zal balen van de 2-1 van Toivonen - nog even. 'Ook bij een gelijkspel vanavond hadden we in de komende duels nog punten moeten pakken. Nou, dat moeten er nu dan maar wat meer worden. Het eerstvolgende duel met Nederland was sowieso al belangrijk, maar wordt nu nóg crucialer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.