Toivonen na wondergoal: 'Dit is echt fantastisch, wow!'

Reacties

Door de 2-1 zege op Frankrijk gaat Zweden plotseling aan kop van de WK-kwalificatiepoule waarin ook Nederland zit. Ola Toivonen, de maker van de sensationele winnende treffer, was na afloop dan ook door het dolle heen.

Toivonen na wondergoal: 'Dit is echt fantastisch, wow!'

Waar Nederland met 5-0 won van Luxemburg, gingen de Zweden er met de drie punten vandoor tegen Frankrijk. Die twee landen hebben nu dertien punten na zes duels, Oranje volgt met tien. De manier waaróp Zweden won, was fenomenaal. Na een mislukte pass van de Franse keeper Hugo Lloris, schoot voormalig PSV'er Ola Toivonen de bal ver in blessuretijd vanaf de middenlijn ineens in het lege doel.

De matchwinner stond na afloop dan ook met een brede grijns de Zweedse media te woord. Hij had lovende woorden over voor ploeggenoot Sebastian Larsson, die ter inleiding van de 2-1 druk zette op Lloris. 'Ik dacht eerst: Wat gaat Seb nou doen? Het staat 1-1 tegen Frankrijk, iedereen is moe, en dan doet hij dát...Maar dit is echt fantastisch, wow!', stamelde hij tegenover Aftonbladet.

Bondscoach Janne Andersson was op zijn beurt trots op zijn ploeg. 'Dat we nu bovenaan staan in de poule is geweldig, daar kunnen we niet omheen', zo sprak hij tegen Expressen. 'Maar het verandert voor ons eigenlijk niets, echt niet. We lopen nu echt niet rond met meer druk op onze schouders, of met hogere verwachtingen. We kijken gewoon naar de volgende wedstrijd, zo werken we altijd. We doen de juiste dingen, en zullen daar ook mee doorgaan. Zó behaal je successen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.