Dit staat Oranje te wachten in de race voor een WK-ticket

Reacties

Dat het niet gemakkelijk gaat worden voor Oranje om het WK 2018 in Rusland te halen, is een understatement. Dit staat het Nederlands elftal nog te wachten in de kwalificatiereeks.

Dit staat Oranje te wachten in de race voor een WK-ticket

Programma 31 augustus
Door de late treffer van Zweden tegen Frankrijk (2-1) is het ogenschijnlijk nog ingewikkelder geworden voor Oranje om plaats twee in Groep A af te dwingen. 31 augustus wacht Nederland het zware uitduel in Frankrijk. Daarnaast staat er een cruciale wedstrijd tussen Bulgarije en Zweden op het programma. Een stunt van de Bulgaren kan zeer belangrijk worden voor de ploeg van Dick Advocaat.

 
LuxemburgWit-Rusland
BulgarijeZweden
FrankrijkNederland

Programma 3 september
Een aantal dagen later wacht Frankrijk op 3 september een makkelijk affiche, wanneer Les Bleus in eigen huis tegen Luxemburg spelen. Oranje krijgt in Amsterdam bezoek van Bulgarije. Zweden wacht een uitduel in Wit-Rusland.
 

 
NederlandBulgarije
Wit-RuslandZweden
FrankrijkLuxemburg

Programma 7 oktober
In oktober staan de laatste twee speelrondes in Poule A op het programma. Op 7 oktober krijgt Zweden Luxemburg op bezoek, terwijl Frankrijk een uitwedstrijd speelt tegen Bulgarije. Nederland wacht een uitduel met Wit-Rusland.

 
ZwedenLuxemburg
BulgarijeFrankrijk
Wit-RuslandNederland

Programma 10 oktober
Op 10 oktober staat er mogelijk een kraker op het programma in de Johan Cruijff Arena. Dan speelt Oranje - wanneer het nog niet beslist is - een cruciaal duel met Zweden. Op de andere velden treft Frankrijk Wit-Rusland en Luxemburg Bulgarije.

 
FrankrijkWit-Rusland
LuxemburgBulgarije
NederlandZweden

Dit is momenteel de stand in Groep A. Alleen de slechtste nummer twee van alle poules plaatst zich niet voor de play-offs. Van deze acht blijven er uiteindelijk vier over die zich daadwerkelijk plaatsen voor het eindtoernooi.

Stand Poule A

  
LandDuels/PuntenDoelcijfers
1. Zweden6-1312-4
2. Frankrijk6-1311-5
3. Nederland6-1013-6
4. Bulgarije6-99-12
5. Wit-Rusland6-54-11
6. Luxemburg6-16-17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.