Frankfurt hekelt waarschuwing na Barça-invasie: 'Beschamend voor de sport'

Reacties

Barcelona werd onlangs verrast door een invasie van Frankfurt-supporters en in Londen zijn ze nu op hun hoede. West Ham United heeft Duitse supporters in aanloop naar de halve finale van de Europa League gewaarschuwd.

Frankfurt hekelt waarschuwing na Barça-invasie: 'Beschamend voor de sport'
West Ham United
West Ham United
1 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Met dertigduizend waren de Duitsers in Camp Nou. Het zorgde voor knotsgekke taferelen. Volledig overrompeld liet Barcelona zich op de pijnbank leggen. The Hammers willen een dergelijk scenario voorkomen.

Om dat te doen heeft West Ham de maatregelen flink aangescherpt. Supporters die hun seizoenkaart doorverkopen, zijn de rest van het seizoen uitgesloten van het bezoeken van thuiswedstrijden. Duitsers die gespot worden op de tribunes tussen het thuispubliek worden verwijderd.

Eintracht-voorzitter Peter Fischer is niet te spreken over de aangekondigde restricties. 'Grotere onzin bestaat niet', gaf hij aan bij ZDF. 'Het is beschamend voor de sport dat we bedreigd worden. Waar we ook naartoe gaan, zoals in het verleden Milaan en Rome, er reizen ons altijd duizenden supporters achterna. Voor ons is het normaal geworden.'

'Er zullen genoeg Frankfurters zijn', waarschuwde Fischer ook. Donderdagavond om 21.00 uur zal er afgetrapt worden in het London Stadium. Het startsignaal zal gegeven worden door de Nederlandse arbiter Serdar Gözübüyük. De uiteindelijke winnaar van de tweestrijd treft in de finale Rangers FC of RB Leipzig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.