Fraaie opleving Riedewald bevestigd met ereprijs bij Crystal Palace

Reacties

Zo speel je maandenlang geen enkele wedstrijd en zo word je verkozen tot beste speler van de maand. Jairo Riedewald is bezig aan een bijzondere comeback bij Crystal Palace. De Nederlander is door de fans verkozen tot beste speler van januari.

Fraaie opleving Riedewald bevestigd met ereprijs bij Crystal Palace
© Pro Shots

Nadat Riedewald in de zomer van 2017 de overstap maakte van Ajax naar Crystal Palace duurde het lang voordat de Nederlander zijn draai vond in Londen. In zijn eerste seizoen kwam hij tot acht optredens in de Premier League, waarna hij in het seizoen 2018/19 helemaal geen minuut in actie kwam voor de hoofdmacht van Crystal Palace. Ook dit seizoen duurde het lang voordat Riedewald speelminuten mocht maken, maar sinds december krijgt de Nederlander plots weer speelminuten. Sterker nog: in de laatste vijf wedstrijden kon hij rekenen op een basisplek.

Die basisplekken greep Riedewald met beide handen aan om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Met 38 procent van de stemmen werd Riedewald verkozen boven doelman Vicente Guaita (32 procent) en James Tomkins (8 procent). En dat stemde de voormalig Ajacied uiteraard tevreden: 'Ik ben hier heel erg blij mee. Het is een mooie prijs om te mogen ontvangen', aldus de drievoudig international van Oranje.

'Als je terugblikt op de maand en kijkt naar de wedstrijden die ik gespeeld heb, zag je dat ik alles heb gegeven voor het team. Ik ben er een tijdje uit geweest, maar ik kwam terug en speel nu zelfs al een aantal wedstrijden op rij. Om dan deze prijs te mogen ontvangen is een heel grote eer voor mij en een mooi gebaar van de fans', spreekt Riedewald zijn dankwoord uit. Met Riedewald in de basis werd er in januari drie keer gelijkgespeeld: tegen Norwich City (1-1), Arsenal (1-1) en Manchester City (2-2). Het laatste duel van januari ging met 0-2 verloren tegen Southampton.

Van Aanholt
Riedewald ziet bovendien een van zijn concurrenten mogelijk vertrekken bij Crystal Palace. Landgenoot Patrick van Aanholt verkast mogelijk naar PSV. De Eindhovenaren zetten alles op alles voor de komst van de vleugelverdediger. en hebben inmiddels een tweede bod gedaan op de linksback. Die aanbieding bedraagt negen miljoen euro terwijl Crystal Palace vasthoudt aan een vraagprijs van tien miljoen euro, waardoor het verschil tussen vraag en aanbod niet erg groot meer is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Riedewald
Meer over J. Riedewald
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.