Fraaie goal hoogtepunt van heerlijke avond Boëtius

Reacties

Jean-Paul Boëtius heeft vrijdagavond een hoofdrol vertolkt in de ruime zege van FSV Mainz 05 op SC Freiburg. De voormalige Feyenoorder nam een fraaie goal en twee assists voor zijn rekening.

Fraaie goal hoogtepunt van heerlijke avond Boëtius
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
5 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Mainz en Freiburg stonden voor aanvang allebei aan de onderkant van de middenmoot in de Bundesliga. Het onderlinge verschil was twee punten, in het voordeel van Freiburg. Met Boëtius als vertrouwd op de nummer 10-positie sloeg de thuisploeg voor rust in een tijdbestek van veertien minuten drie keer toe, waarmee het duel in de 33ste minuut al beslist was.

De manier waarop Boëtius het duel openbrak was fraai. Een dramatische trap van Freiburg-doelman Alexander Schwolow belandde zomaar in zijn voeten, maar de manier waarop Boëtius vervolgende afrondde was fraai (zie video hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vijf minuten na het openingsdoelpunt had Boëtius ook een flink aandeel in de 2-0. Met de bal aan de voet mocht hij oprukken en zijn steekbal werd door Jan-Philippe Mateta op waarde geschat. De Franse aanvaller passeerde Schwolow en rondde af. Toen Mateta in de 33ste minuut vanaf vijf meter opnieuw raak schoot was het duel al beslist.

Ook na rust waren Boëtius en Mateta een plaag voor de defensie van Freiburg. Eerst stelde de Nederlander met een listig balletje Karim Onisiwo in staat de 4-0 te maken en het slotakkoord was voor Mateta. Hij completeerde al vallend en koppend zijn hattrick en zorgde zodoende ook voor de kers op de taart voor Mainz. Mede dankzij Boëtius werd Freiburg op de ranglijst gepasseerd en heeft de ploeg ook de nodige lucht richting de gevarenzone.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
FSV Mainz 05
34
12
7
15
46-57
-11
43
13
SC Freiburg
34
8
12
14
46-61
-15
36
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Boëtius
Meer over J. Boëtius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.