Fraai gebaar Abramovich: Chelsea-hotel beschikbaar in strijd tegen coronavirus

Reacties

In de strijd tegen het coronavirus is Roman Abramovich met een mooi gebaar gekomen. De eigenaar van Chelsea stelt het hotel van de club beschikbaar voor zorgpersoneel dat in het westen van Londen werkt.

Fraai gebaar Abramovich: Chelsea-hotel beschikbaar in strijd tegen coronavirus
© Pro Shots

Chelsea meldt op de eigen website dat Abramovich de kosten daarvan zelf voor zijn rekening zal nemen. De Russische miljardair hoopt het met openstellen van het hotel, dat gehuisvest is in Stamford Bridge, dat zorgmedewerkers op die manier een lange reis bespaard blijft. Dat ze na lange diensten kunnen overnachten in de buurt van hun werk, zou ook hun gezondheid ten goede kunnen komen.

Chelsea meldt dat het Millennium Hotel de komende twee maanden is opengesteld voor het zorgpersoneel dat in de ziekenhuizen in de naburige regio werkt. Het aantal kamers dat beschikbaar wordt gesteld, hangt af van de vraag daarnaar. Maar in het meest extreme geval kunnen alle hotelkamers worden gebruikt door zorgpersoneel, onder voorwaarde dat ze geen symptomen van het coronavirus vertonen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De geste van Abramovich komt in een periode waarin de eigenaar van Chelsea volgens berichten uit Engeland zelf ook is getroffen door de coronacrisis. De Daily Mail meldde dat het vermogen van de Russische oligarch sinds begin dit jaar flink is gekrompen. Zijn verlies bedraagt naar verluidt circa 2,6 miljard euro. Desondanks zou Abramovich, al sinds 2003 eigenaar van Chelsea, nog steeds een vermogen van twaalf miljard euro hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.