Fortuna Sittard vergroot in knotsgekke slotfase ellende van FC Groningen

Reacties

Fortuna Sittard heeft de ellende van FC Groningen nog maar eens wat groter gemaakt. Mede door een dubbelslag van Paul Gladon wonnen de Limburgers na een knotsgekke slotfase met 2-3. De ploeg van coach Frank Wormuth staat daardoor maar op één zege uit de laatste acht Eredivisie-duels. Fortuna Sittard won voor het eerst in vijf competitieduels weer eens.

Fortuna Sittard vergroot in knotsgekke slotfase ellende van FC Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 3
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

In Groningen was het de voorbije periode onrustig. Paulos Abraham kwam in het nieuws omdat zijn hond in de buurt een chihuahua doodbeet. Daarop werd de spits, die ook zondag in de luwte werd gehouden door de club, ernstig bedreigd. Na een bericht van RTV Noord over de hond van Abraham besloten selectie en technische staf de regionale omroep te boycotten. Daar overheen kwam de uitglijder van Wormuth, die de boycot in één zin noemde met de protesten in Iran. De boycot is inmiddels opgeven, maar de matige resultaten zorgen dit seizoen in Groningen ook steevast voor ontevreden gezichten.

Genoeg redenen om in het laatste duel voor het WK-reces dus vol voor de overwinning te gaan. Dat deed de ploeg van Wormuth ook, maar voor rust trok Fortuna zich flink terug. Groningen kwam er amper doorheen en de Limburgers kwamen zelf niet verder dan een schotje van Burak Yilmaz.

Op slag van rust lukte het Groningen toch nog eens een gaatje in de door coach Julio Velázquez opgetrokken muur te vinden. Na een schitterende crossbal van Neraysho Kasanwirjo had Ragnar Oratmangoen de ruimte om voor te geven op Ricardo Pepi. De Amerikaan, die afgelopen week zijn WK-droom uiteen zag spatten toen hij de laatste schifting niet overleefde en niet werd opgenomen in de definitieve selectie van de Verenigde Staten, prikte als een echte spits binnen bij de eerste paal.

Na rust hoefde Groningen lang niet te vrezen voor Fortuna, maar de entree van Gladon veranderde alles. Eerst kopte hij de bal in de verre hoek, nadat een poging van Yilmaz vlak daarvoor nog van de lijn was gehaald. Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het nogmaals raak voor Gladon. De voormalige spits van Groningen prikte raak in de korte hoek.

Fortuna hield die voorsprong niet lang vast. Op aangeven van Cyril Ngonge kon Florian Krüger met een intikker het slotoffensief van Groningen belonen met de 2-2. Ook daarmee was het nog niet klaar in de Euroborg, want Fortuna pakte nog de winst. In de 95ste minuut schoot Tijjani Noslin van dichtbij binnen. Het was het slotakkoord, want in de knotsgekke slotminuten kwam Groningen niet meer langszij.

Door de late winnende goal heeft Fortuna nu vijftien punten. Daarmee bezetten de Limburgers voorlopig de elfde plek. FC Groningen besluit de eerste seizoenshelft in mineur en met maar twaalf punten. De vijftiende plek is het pijnlijke resultaat daarvan.

De rapportcijfers:

FC Groningen Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.