FC Groningen houdt Paulos Abraham aan de kant na ernstige bedreigingen

Paulos Abraham komt in de eerste helft van dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen, zo maakt de club zaterdagavond bekend. Het besluit heeft te maken met ernstige bedreigingen aan het adres van de linksbuiten.

FC Groningen houdt Paulos Abraham aan de kant na ernstige bedreigingen
© Pro Shots

'Nadat er al langere tijd sprake was van dreigementen aan het adres van Paulos Abraham en zijn vriendin, heeft de Zweedse speler van FC Groningen gisteren (vrijdag, red.) dermate ernstige bedreigingen ontvangen dat FC Groningen de persoonlijke situatie rond Abraham dusdanig onveilig vindt, dat de club heeft besloten de twintigjarige Abraham vervroegd met vakantie te sturen. FC Groningen is al op zoek naar andere huisvesting', schrijft de club.

Abraham ontbrak vorige week al in de selectie voor het duel met FC Emmen (0-0); vrijdag meldde Groningen dat hij kampt met spierklachten. De aanvaller speelde dit seizoen acht duels in de Eredivisie, waarvan drie als invaller. Groningen gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht en sluit de eerste seizoenshelft een week later voor eigen publiek af tegen Fortuna Sittard.

Abraham kwam vrijdag in het nieuws doordat zijn hond een chihuahua zou hebben doodgebeten. Dat nieuws werd gebracht door RTV Noord, waarna spelers van Groningen besloten om de regionale zender niet meer te woord te staan

Bekijk hier al onze video's