Groningen-spits Pepi ziet WK-droom in duigen vallen

Reacties

Vervelend nieuws voor Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits gaat niet met zijn land naar het WK, zo bleek uit de definitieve selectie van de Verenigde Staten, die woensdagavond laat bekend werd. De spits van FC Groningen heeft geen plekje weten te bemachtigen in die ploeg.

Groningen-spits Pepi ziet WK-droom in duigen vallen
© Pro Shots

Dat is een bittere pil voor de jongeling, die al aangaf dat het WK een droom voor hem was. Ondanks zijn jonge leeftijd, Pepi is pas negentien, staat zijn interlandteller inmiddels al op twaalf stuks. Daarin was hij driemaal goed voor een doelpunt. Dit toernooi komt in ieder geval te vroeg voor de man uit Texas, die bij Groningen één van de schaarse lichtpuntjes is in een tot dusver zeer zwak seizoen. Pepi scoorde al vijfmaal in de Eredivisie in de kleuren van de Trots van het Noorden.

Voor de Stars and Stripes gaan er een paar bekende namen naar het toernooi. AC Milan-speler Sergiño Dest is door zijn Ajax-verleden een zeer vertrouwde naam in Nederland, terwijl ook voormalig Heraclied Luca de la Torre (nu Celta de Vigo) zijn koffers kan gaan pakken. Voorin zullen veel ogen gericht zijn op Gio Reyna (Borussia Dortmund) en Christian Pulisic, de aanvaller van Chelsea.

De WK-selectie van de Verenigde Staten: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Amerikanen lijken in Groep B om de tweede plaats te moeten vechten met Wales en Iran, want Engeland is in die poule de duidelijke favoriet. De door Gregg Berhalter getrainde selectie begint het toernooi op maandag 21 november met een wedstrijd tegen Wales. Als Amerika eerste wordt in zijn poule en Nederland tweede – of andersom – treffen de beide landen elkaar in de achtste finale.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.