Fortuna deelt ploeterend NEC ook in bekertoernooi tik uit

Reacties

NEC heeft in het toernooi om de TOTO KNVB-beker een nieuwe tik te verwerken gekregen. De in de Keuken Kampioen Divisie ploeterende Nijmegenaren leken op weg naar de achtste finale, maar gaven tot twee keer toe een voorsprong weg en kregen in de slotfase de nekslag uitgedeeld door Fortuna Sittard.

Fortuna deelt ploeterend NEC ook in bekertoernooi tik uit
N.E.C.
N.E.C.
2 - 3
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Beide ploegen waren vorig seizoen elkaars grootste concurrent in de toenmalige Jupiler League. Uiteindelijk ging Fortuna Sittard ervandoor met de tweede plek achter kampioen Jong Ajax, en daarmee kaapte het het ticket voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie weg voor de neus van de Nijmegenaren. Donderdagavond kreeg NEC in een slechtgevulde Goffert de kans op wraak, maar het ging wederom mis.

De thuisploeg begon nog wel ijzersterk en dook in de eerste zeventig seconden al direct tweemaal gevaarlijk op voor het Sittardse doel, maar het duurde tot de twintigste minuut voordat de geplaagde thuisploeg de leiding nam. Jonathan Okita kreeg de bal ingespeeld op de rand van de zestien, maar leek te lang te treuzelen. Uiteindelijk gaf hij de bal tóch mee aan de mee opgestoomde rechtsback Terry Lartey Sanniez, de volledig vrijstaande ex-Ajacied ramde de bal via de lat schitterend binnen.

Die goal bleek de aanzet tot een aantrekkelijke fase, want nauwelijks twee minuten later was het aan de andere kant eveneens raak. Mark Diemers benutte een strafschop, na een onhandige overtreding van Jozef Kvida op Lazaros Lamprou: 1-1. De bezoekers konden echter maar een paar minuten genieten van die gelijke stand. NEC-spits Sven Braken kreeg de bal net buiten het strafschopgebied wat gelukkig voor zijn rechtervoet, zijn schot in de onderhoek was keeper Aykut Özer te machtig.

Zorgen
Nadat NEC-aanvoerder Joey van den Berg nog voor de pauze de paal had geraakt, was de tweede helft lange tijd een stuk minder opwindend. Na driekwart wedstrijd kantelde de wedstrijd echter volledig. Eerst krulde Finn Stokkers (hij mocht spelen omdat spits Andrija Novakovich ontbrak) de bal schitterend in de kruising voor 2-2, vrijwel direct daarna raakte de doorgebroken Lamprou met zijn poeier de lat. Net op het moment dat er in de reguliere speeltijd geen beslissing meer leek te gaan vallen, sloeg Fortuna wederom toe. Diemers gaf de bal mee aan invaller Lars Hutten, die het vonnis velde: 2-3.

Daarmee wordt de ellende voor NEC alleen maar groter. Door drie verliespartijen in de laatste vier competitiewedstrijden (waaronder een beschamende 1-5 thuisnederlaag tegen TOP Oss, afgelopen speelronde) is NEC afgegleden naar de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Ook het bekertoernooi heeft die grote zorgen voor de ploeg van trainer Jack de Gier (foto) dus niet kunnen wegnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.