Open sollicitatie Neres en Labyad bij simpele bekerzege Ajax

Reacties

Ajax heeft zich woensdagavond probleemloos bij de laatste zestien in het TOTO KNVB-bekertoernooi geschaard. Met toch zeker niet de sterkst mogelijke opstelling werd Go Ahead Eagles ogenschijnlijk eenvoudig verslagen.

Open sollicitatie Neres en Labyad bij simpele bekerzege Ajax
Ajax
Ajax
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

David Neres en Zakaria Labyad hadden zich ongetwijfeld meer voorgesteld van het huidige seizoen. Labyad kwam met hoge verwachtingen over van FC Utrecht. Erik ten Hag is fan van de aanvallende middenvelder, maar gebruikt hem vooralsnog nauwelijks in Amsterdam. Neres raakte enkele weken geleden zijn basisplaats kwijt aan Donny van de Beek.

Uitgerekend Neres en Labyad namen Ajax, dat startte zonder vaste krachten als Andre Onana, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech, bij de hand tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer is koploper in de Keuken Kampioen Divisie, maar kwam er in een redelijk gevulde Johan Cruijff Arena geen moment aan te pas.

Na een rustig eerste halfuur was het bij de eerste grote kans voor Ajax direct raak. Neres dribbelde zichzelf na een snelle counter naar vrijheid en schoot met rechts overtuigend raak: 1-0. Drie minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Klaas Jan Huntelaar zorgde voor de voorbereiding, Labyad schoot via een Go Ahead-been van dichtbij hard raak.

De goals van Neres, de beste man aan Amsterdamse zijde, en Labyad waren voor Ajax reden om nog een versnelling terug te schakelen. Ook in dat tempo kon Go Ahead geen vuist maken. Na ruim een uur viel de 3-0. Lasse Schöne vond Rasmus Kristensen, wiens voorzet door Huntelaar tot doelpunt gepromoveerd werd.

Met Matthijs de Ligt, Dani de Wit, die nog een enorme kans verprutste, en Kasper Dolberg als verse krachten speelde Ajax het duel rustig uit. Go Ahead kwam niet verder dan een schot uit de tweede lijn van rechtsback Julian Lelieveld. Plaatsing voor de achtste finale kwam dan ook geen moment in gevaar voor de Amsterdammers.

Labyad niet tevreden bij Ajax: 'Absoluut op meer kansen gerekend'
Go Ahead-spits Verheydt voelde zich figurant in Ajax-rondo
Stegeman erkent klasse Ajax: 'We hebben vooral achter de bal aan gelopen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.