Amateurclub ODIN'59 dompelt FC Emmen in rouw

FC Emmen is na een schandalig optreden klaar in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Eredivisionist werd op eigen veld uitgeschakeld door de amateurs van ODIN'59, dat normaal uitkomt in de Derde Divisie.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
ODIN '59
ODIN '59

Er leek voor FC Emmen aanvankelijk weinig aan de hand tegen ODIN’59. De amateurs uit Heemskerk hadden niets te vertellen kwamen na twintig minuten op achterstand. Glenn Bijl (foto) scoorde met een prachtig schot van afstand. Het was Emmen aan te rekenen dat die voorsprong ondanks verschillende grote kansen niet werd uitgebreid.

De eerste echte kans voor ODIN’59 leverde direct de gelijkmaker op. Ahmed el Mahdi was de gevierde man bij de amateurs. Emmen bleef na de 1-1 de betere ploeg, maar het verdedigen ging de amateurs steeds beter af en echt grote kansen bleven dan ook uit voor de Eredivisionist.

Een kwartier voor tijd ging het zelfs helemaal mis voor FC Emmen. Na een lichte overtreding van Caner Cavlan ging de bal op de stip voor ODIN’59. Nigel Hardenberg ontfermde zich over het buitenkansje en maakte geen fout: 1-2. Het werd de avond van Hardenberg, want hij maakte er in de 82ste minuut ook nog 1-3 van door de bal over 'bekerkeeper' Dennis Telgenkamp heen te koppen.

De derde goal van ODIN'59 bleek de genadeklap voor de thuisploeg. FC Emmen is na PSV, De Graafschap en Heracles Almelo de vierde Eredivisie-club die al in de zestiende finale sneuvelt in het bekertoernooi dit seizoen.