Foden dankt Southgate met twee goals na 'donkerste periode van zijn leven'

Reacties

Voor Engeland stond er in de Nations League tegen IJsland niets meer op het spel, maar voor Phil Foden des te meer. Het jonge talent wilde niets liever dan een vervelende periode bij de nationale ploeg afsluiten en deed dat met verve.

Foden dankt Southgate met twee goals na 'donkerste periode van zijn leven'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
4 - 0
IJsland
IJsland

Na zijn officiële debuut voor The Three Lions haalde Foden de voorpagina's, maar toen om een heel andere reden. De Britse pers pakte namelijk groot uit met het sappige verhaal dat Foden samen met teamgenoot Mason Greenwood twee vrouwen had ontvangen op hun IJslandse hotelkamer. Voor bondscoach Gareth Southgate was dat reden om beide debutanten resoluut naar huis te sturen.

Na de shitstorm in de pers ging Foden diep door het stof en beloofde hij, bij een nieuwe oproep voor de nationale ploeg, beterschap. In oktober werd Foden nog buiten de selectie gelaten, maar deze interlandperiode was hij er wel bij. Uitgerekend tegen IJsland kreeg de technicus van Southgate de ultieme kans zich te bewijzen en die pakte hij met beide handen aan.

Eerst tekende Foden voor de assist bij de openingstreffer van Mason Mount, om na de pauze de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening te nemen. 'Het was om eerlijk te zijn de donkerste tijd van mijn leven', blikte Foden in gesprek met Sky Sports terug op de voorbije maanden. Bovenal was hij Southgate dankbaar voor het vertrouwen. 'Dit was precies wat ik nodig had en ik ben blij dat ik Gareth kan terugbetalen met de goals.'

Voor Foden was het duel met IJsland daarom de ultieme gelegenheid om zijn valse start als international definitief achter zich te laten. 'Ik was wel een beetje nerveus', bekende hij met een big smile. 'Later ging het gelukkig beter. Mijn eerste goals voor Engeland, mij zie je alleen nog maar lachen vanavond. Hier ga ik echt even van genieten', besloot de jongeling, die de deur van zijn hotelkamer ongetwijfeld goed op slot heeft gedraaid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.