Lukaku neemt België bij de hand en schiet Deense droom aan flarden

Reacties

Bij het duel tussen België en Denemarken was het Romelu Lukaku die de hoofdrol opeiste en zijn ploeg met twee treffers naar de groepswinst in de Nations League schoot. Voor Engeland stond er niets meer op het spel, maar toch werd er eenvoudig afgerekend met IJsland.

Lukaku neemt België bij de hand en schiet Deense droom aan flarden
© Pro Shots
België
België
4 - 2
Denemarken
Denemarken

Bij het duel tussen België en Denemarken stond er een plaats in de Final Four van de Nations League op het spel. Aan de hand van Christian Eriksen hadden de Denen zich verrassend genoeg op de tweede plaats genesteld en bij winst op België zou er zelfs een finaleplek in het verschiet liggen.

Die ambitie kreeg al na drie minuten een flinke knauw, want het waren de Belgen die de voorsprong pakten. Een rebound belandde voor de voeten van middenvelder Youri Tielemans, die met een hard schot Leicester City-teamgenoot Kasper Schmeichel in het doel kansloos liet. Daarna richtten de Denen zich op aan de hand van Martin Braithwaite. De Barcelona-aanvaller krijgt zelden speelminuten van Ronald Koeman, maar is een vaste waarde bij de Deense nationale ploeg. Braithwaite was aangever bij de 1-1 van Jonas Older Wind (kopbal), maar liet het vervolgens na zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Die gemiste kans kwam de Denen duur te staan, want het was Lukaku die de hoofdrol in de tweede helft opeiste. De al overtuigende topscorer aller tijden van België was hongerig naar meer en besloot van de gelegenheid gebruik te maken zijn doelpuntentotaal nog maar eens op te vijzelen. Hij schoot op aangeven van Kevin De Bruyne de 2-1 binnen, om even daarna ook nog eens raak te koppen. Een ongekende ketser van België-doelman Thibaut Courtois bij een terugspeelbal van Nacer Chadli bracht Denemarken terug in de wedstrijd. De goalie liet de bal onder zijn voet rollen en zal ongetwijfeld opgelucht adem hebben gehaald toen De Bruyne de 4-2 op het scorebord zette.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland
Engeland
4 - 0
IJsland
IJsland

Bij het duel tussen Engeland en IJsland stond slechts de eer op het spel. The Three Lions waren na de 2-0 nederlaag tegen België van afgelopen weekend uitgespeeld in de Nations League, terwijl het nog puntloze IJsland een dramatische tweede editie van het nieuwe toernooi beleefde. Voor Erik Hamrén was het zijn laatste duel als bondscoach, want na het mislopen van het EK maakte hij bekend op te stappen. Hij had in zijn afscheidswedstrijd een basisplaats ingeruimd voor AZ-aanvaller Albert Gudmundsson.

De ploeg van Gareth Southgate moest afrekenen met het taaie IJsland, dat op welbekende wijze het spel van de tegenstander probeerde te ontregelen. Een standaardsituatie bood uitkomst, want via een perfect uitgevoerde vrije trap van Phil Foden kon Declan Rice met het hoofd tekenen voor zijn eerste interlandtreffer. Amper twee minuten later was het opnieuw raak, toen een bal in het strafschopgebied ten prooi viel aan Mason Mount. De voormalig Vitessenaar tekende daarmee voor de 2-0.

In de tweede helft ontving Birkir Saevarsson namens IJsland nog zijn tweede gele kaart en dus kon hij inrukken. Vervolgens was het voor de Engelsen een koud kunstje om uit te lopen naar een eenvoudige zege. De aandacht ging uit naar Foden die eens te meer liet zien waarom Pep Guardiola zoveel vertrouwen in hem heeft. De middenvelder van Manchester City tekende op schitterende wijze voor beide Engelse treffers: 4-0.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
6
5
0
1
16-6
+10
15
2
Denemarken
6
3
1
2
8-7
+1
10
3
Engeland
6
3
1
2
7-4
+3
10
4
IJsland
6
0
0
6
3-17
-14
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Promotie- en degradatieoverzicht:

Divisie A

Naar eindronde: Spanje, België, Italië en Frankrijk

Gedegradeerd: Bosnië-Herzegovina, Ijsland, Zweden en Zwitserland

Divisie B

Promotie: Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Wales

Degradatie: Noord-Ierland, Slowakije, Turkije en Bulgarije

Divisie C

Promotie: Montenegro, Armenië, Slovenië en Albanië

Naar degradatie-play-offs: Cyprus, Estland, Moldavië en Kazachstan

Divisie D

Promotie: Faerøer en Gibraltar
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.