Angstaanjagende statistieken Lukaku: 'Ik begin nu pas te pieken'

Reacties

Met zijn twee goals tegen IJsland heeft Romelu Lukaku de titel topscorer aller tijden van het Belgische nationale elftal nog wat steviger in handen genomen, maar de 27-jarige spits is voorlopig niet van plan om gas terug te nemen.

Angstaanjagende statistieken Lukaku: 'Ik begin nu pas te pieken'
© Pro Shots
IJsland
IJsland
1 - 2
België
België

Tegen IJsland droeg Lukaku voor het eerst de aanvoerdersband bij België en dat resulteerde dus in twee treffers. De aanvaller staat nu op 43 goals in zijn laatste 44 interlands voor De Rode Duivels. Het zijn angstaanjagende cijfers, zeker gezien zijn leeftijd. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Lukaku hoe hij zichzelf blijft ontwikkelen.

'De kunst is vooral om te weten wat je niet kan. Ik analyseer mijn eigen wedstrijden altijd om te zien wat ik goed en minder goed heb gedaan. En je moet altijd beseffen dat je beter kunt, dat is de kunst. Vorig jaar heb ik mijn beste seizoen ooit gespeeld', zegt de spits, die in zijn eerste jaar bij Internazionale goed was voor 23 competitiedoelpunten en de Nerazzurri daarmee bijna de Italiaanse landstitel bezorgde. Met zeven goals in zes Europa League-duels leidde hij de ploeg van Antonio Conte bovendien bijna naar de eerste Europese prijs sinds 2010. In de finale was Sevilla echter te sterk.

'Ik heb nu een bepaald niveau gehaald, maar ik wil hoger. En ik kán ook hoger. Dat is de druk die ik mezelf opleg. Een voetbalcarrière duurt vijftien jaar en ik begin nu te pieken. Waarom zou ik nu opgeven?', vraagt Lukaku zich hardop af.

In de Serie A is hij in ieder geval al goed begonnen met drie goals in drie optredens. Nu wacht komende zaterdag de derby tegen AC Milan. Vorig seizoen scoorde Lukaku in beide confrontaties met de stadgenoot, die het seizoen overigens ook uitstekend is gestart met negen uit drie.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.