Eriksen gaat voor statement tegen België

Reacties

Denemarken maakt woensdag verrassend genoeg met België uit wie een plaats bij de Final Four van de Nations League bemachtigt. Christian Eriksen is dé man.

Eriksen gaat voor statement tegen België
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
2 - 1
IJsland
IJsland

Eriksen maakt in Milaan moeizame tijden door. De voormalig Ajacied slaagt er maar niet in Internazionale-trainer Antonio Conte voor zich te winnen. Bij de Nerazzurri staat er (nog) steeds een vraagteken achter zijn naam.

Bij de nationale ploeg zijn er nooit twijfels over Eriksen. De aanvallende middenvelder betaalt dat vertrouwen terug in de Nations League. Na zijn cruciale bijdrages aan de zeges op IJsland (0-3) en Engeland (0-1) in de vorige interlandperiode maakte hij zondag in het thuisduel met IJsland (2-1) andermaal het verschil.

Zijn twee benutte strafschoppen, waarvan de tweede in blessuretijd, hebben de kansen van Denemarken op de groepswinst levend gehouden. Woensdag staat in de directe confrontatie met België de plaats in Final Four op het spel.

'Het zou een heel groot statement zijn van een land als de onze dat we in League A een groep met landen als België, Engeland en IJsland winnen. Het is iets waar we trots op mogen zijn', zei Eriksen, die besefte dat Denemarken zich gelukkig mocht prijzen met de late winnende treffer.

Voor Eriksen en co is het duel van woensdag in Leuven meer dan alleen de kans de Final Four te bereiken. 'Het is een wedstrijd die je wil winnen, we willen revanche voor de eerste groepswedstrijd die we verloren. Het zal een goede wedstrijd worden en we kunnen hopelijk laten zien dat waartoe we in staat zijn.' Dat geldt ook voor Eriksen zelf, die met weer een sterk optreden met Denemarken met een gevoel kan terugkeren naar Milaan waar hij dat goede gevoel nog niet heeft gehad.

Privé gaat het allemaal goed. Na zijn eerste goal bevestigde hij met zijn juichen weer vader te gaan worden. 'Ik had er met mijn vriendin grappen over gemaakt. Ze is zwanger van ons tweede kind. Ik scoorde op Wembley en toen vergat ik het. Toen had ik zoveel andere zaken aan mijn hoofd. Ik zei alleen dat ik het nog zou doen.'

Bij zijn tweede treffer van de avond bleef die viering achterwege. 'Als ik de bal weer onder mijn shirt had gedaan, dan had men kunnen denken dat ik een tweeling zou krijgen.'

België
België
4 - 2
Denemarken
Denemarken
UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
6
5
0
1
16-6
+10
15
2
Denemarken
6
3
1
2
8-7
+1
10
3
Engeland
6
3
1
2
7-4
+3
10
4
IJsland
6
0
0
6
3-17
-14
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.